Günün dikkat çeken AFAD kayıtlarından biri Osmaniye’nin Kadirli ilçesinden geldi. Saat 08.49’da meydana gelen sarsıntının büyüklüğü 1,8 olarak ölçüldü. Kadirli’deki depremin derinliği 7,01 kilometre olarak kaydedildi. Sabahın ilerleyen saatlerinde Van Saray’da 1,9, Kütahya Simav’da ise 1,4 büyüklüğünde sarsıntılar meydana geldi.
Deprem kayıtlarının yalnızca tek bir bölgeyle sınırlı olmadığı görülüyor. Van Gölü çevresinden Ege Denizi’ne, Erzurum’dan Denizli’ye kadar farklı noktalarda küçük ölçekli hareketler kaydedildi. Bu nedenle vatandaşlar özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir’de deprem olup olmadığını da sorgulamaya devam ediyor.
EN SON DEPREM SAAT KAÇTA OLDU?
30 Eylül sabahında AFAD kayıtlarında yer alan en güncel sarsıntı saat 08.49’da Osmaniye Kadirli’de meydana geldi. 1,8 büyüklüğündeki deprem 7,01 kilometre derinlikte kaydedildi. Bundan önce Van Saray’da saat 07.38’de 1,9 büyüklüğünde deprem ölçüldü.
Kandilli kayıtlarında ise sabah saatlerinde Muğla Yatağan ve Denizli Honaz çevresindeki hareketler dikkat çekti. Muğla Yatağan’daki sarsıntı 07.58’de 1,3, Denizli Honaz’daki deprem ise 07.56’da 1,5 büyüklüğünde kaydedildi.
Bu kayıtlar, son depremler listelerinin gün içerisinde sürekli hareketlilik gösterebildiğini ortaya koyuyor. Depremin büyüklüğü kadar meydana geldiği yer ve derinliği de kayıtların değerlendirilmesinde önemli bilgiler arasında bulunuyor.
HANGİ İLLERDE DEPREM KAYDEDİLDİ?
AFAD’ın 30 Eylül listesindeki kayıtlara bakıldığında Osmaniye, Van, Kütahya, Bitlis, Aydın, Erzurum, Denizli, Çanakkale, Hakkari, Elazığ, Ankara, Balıkesir, Adana, Ağrı, Kahramanmaraş ve Muğla gibi farklı bölgeler öne çıkıyor.
Kandilli listesinde de benzer şekilde çok sayıda il ve çevresinde küçük sarsıntılar bulunuyor. Bursa Kestel, Ankara Beypazarı, Balıkesir Sındırgı, Ağrı Doğubayazıt ve Kahramanmaraş’ın çeşitli ilçeleri kayıtlarda yer aldı.
BUGÜN İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR'DE DEPREM VAR MI?
30 Eylül sabahı paylaşılan listelerde İstanbul için yeni bir deprem kaydı öne çıkmadı. Ankara’da Beypazarı çevresinde sarsıntılar kaydedilirken İzmir’de Menderes’te 29 Eylül gecesi meydana gelen 1,2 büyüklüğündeki deprem listede yer aldı.
Ege Denizi'nde ise günün erken saatlerinde birden fazla sarsıntı kaydedildi. Kandilli kayıtlarında 06.30’daki 2,7 büyüklüğündeki deprem ile 06.54’teki 2,5 büyüklüğündeki sarsıntı dikkat çekti.
30 Eylül 2026 sabahındaki veriler, farklı bölgelerde çoğunlukla küçük büyüklüklü depremler yaşandığını gösteriyor. Yeni sarsıntılar meydana geldikçe AFAD ve Kandilli listelerindeki saat, konum, derinlik ve büyüklük bilgileri değişebiliyor.



