Açıklamasında, emeklilerin yaşadığı ekonomik zorluklara da değinen Yüzbaşı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde bayram ikramiyesinin yetersizliğine dikkat çekti. “2018 yılında emekli bayram ikramiyesiyle bir kurban hissesi alınabiliyorken, bugün ikramiye kurban bedelinin üçte birini bile karşılamıyor. Bu mudur sosyal devlet?” diye soran Yüzbaşı, emeklilere seyyanen zam çağrısında bulundu.

"Ekonomi nefessiz kaldı"

Kaymakam Kandemir’e veda yemeği düzenlendi
Kaymakam Kandemir’e veda yemeği düzenlendi
İçeriği Görüntüle

2025’in ilk çeyreğinde iflas eden ve konkordato ilan eden şirket sayılarını paylaşan Yüzbaşı, “Ocak-Şubat-Mart aylarında 43 şirket iflas etti, 583 şirket konkordato başvurusunda bulundu. Bu rakamlar ekonominin nefessiz kaldığının ispatıdır” dedi.

Asgari ücretli, vergi yükü ve SMA hastaları gündemdeydi

Asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığını belirten Yüzbaşı, vergilerdeki artışlara da sert tepki gösterdi. "Köprüden pasaporta kadar her şeye zam gelirken, yandaş şirketlerin milyarlık vergi borçları siliniyor" dedi.

Yüzbaşı, SMA hastası çocukların yaşadığı dramı da gündeme taşıdı. Faiz bütçesinin yalnızca %5’iyle SMA’lı çocukların tedavi edilebileceğini vurgulayarak, “Gerekirse bütçedeki tercihleri değiştiririz ama bir tek çocuğumuzu çaresizliğe terk etmeyiz” dedi.

“Bu sefer millet kazanacak”

Yeniden Refah Partisi olarak iktidara yürüdüklerini belirten Yüzbaşı, “Bu sefer millet kazanacak! Bu sefer ahlak, adalet, vicdan kazanacak” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Metin Koç