Önerimdir. Çıkıp dolaşın sokaklarında, alışveriş yapın, çay kahve için, muhabbet edip kulak verin şehrinize. İyi gelir sana da bana da faydası olur, önümüz kış unutma yabana atma bu kış çetin geçecek bil. Evvelki gün Ülgür başkanı köprübaşının oralarda sokakta gezerken gördüm. Ardından baktım izledim. Biz selamlaşmadık, karşılaşmadık doğrusu ama selam vermediği esnaf vatandaş kalmadı. Anan nası buban nasıl her zamanki gibi ayaküstü sohbetleri başkanın. Pek de göresim yok aslında aramızda kalsın yerel mecralar arasında ayrımcılık yapıyor bu hiç hoşuma gitmiyor. Malum ufacık şehirde yaşıyoruz yapacak bir şey yok.
Büyük şehirlerde sokaklara hatta caddelere numara verilir bizde isimleri vardır. Geçmişimize dair anlam taşırlar. Böyle olması güzel bence, geçmişimizi bilmeli, hatırlamalı ve kopmamalıyız aslımızdan. Geçmişten kopmamak adına daha neler yapılabilir diye düşündüğümüzde, Eski zamandaki yaşam ve ekonomiyi sağlayan değerlerimizi aktaracak objeleri araştırarak konumlandırabiliriz şehrin belli noktalarına. Meydandaki top, seramik heykel, Valiliğin önündeki Truva atı, az ötesinde piri reisin haritası gibi objeler var dahası da olmalı sokaklarında.
Tarımını ve gelişimini düşündürecek karasaban, seramikçiliği pedallı torna, balıkçılığı çapa, zeytini taş sıkım, pamuğu çıkrık, hayvancılığı düzüktaşı ve bunlar gibi objeleri konumlandırırsak iyi olur. Çanakkale merkez ilçede gelişimi anlatmak için kataloga falanda gerek kalmaz masraf yapmayalım. Hepsi kordonda olmamalı. Temeli 18 mart 2015 te atılan ve hala yapımına devam edilen yeni yeşil belediye binasının iskeleye bakan yüzünün önünde geniş bir alan var değerlendirilebilir. İnşaatın bitiğini hayal edip düşünün, kocaman bir taş, halatı içinden geçirmek üzere oyulmuş şekliyle, bu alana düzüktaşı on numara yakışmaz mı?