Adliye Köyü
Adliye Köyü, Karabiga beldesine giden karayolunun 10. kilometresinde sağda yer alır. Kocabaş Çayı kıyısında kurulu Adliye Köyü yörenin genç köylerinden biridir. İlk kuruluşu Kafkas göçmenlerinin yerleşmesiyle başlar. 93 Harbi (1877 - 1878 Osmanlı Rus Savaşı) nedeniyle Balkanlar'dan göçlerle 60 haneye kadar ulaşmış ve muhacir köyü kimliği kazanmış bir ova köyüdür. Köylüler nine ve dedelerinin Pazar, Lofça, Hasköy ve Filibe'den geldiklerini belirtiyorlar.
Köyün yaşlı insanları, eski adı Darılık olan köyün, 1. Dünya Savaşı sürecinde Osmanlı kadılarının ve yerel çetelerin köyde çeşitli yargılamalar yapması nedeniyle Adliye Köy'e dönüştüğünü anlatıyorlar. Anlatılanlar içinde şu bilgi de kayda değerdir:
Çanakkale Savaşları sırasında Gelibolu Yarımadası'ndan deniz yoluyla Karabiga'ya getirilen yaralılar, ilk müdahale ardından Biga'daki Hilal-ı Ahmer Hastanesi'ne taşınırken, mola verdikleri yerdir. Bir yarbay, köylünün yokluk içindeyken yaralılar ve refakatçisi askerlerle nafakalarını paylaşmaları nedeniyle "Köyünüzün adı Adalet olsun" demiş. Biga'da ise kayıtlara, Adalet yerine Adliye olarak geçirilmiş.
.Ekonomisi; çeltik, buğday, mısır, domates ve ayçiçeği tarımı ile süt inekçiliği ve arıcılık olarak özetlenebilir.