SON DAKİKA
Hava Durumu

Çıplak Köyü 29.3.2019

Yazının Giriş Tarihi: 29.03.2019 08:33

Köy; eski adıyla Batak Ovası olarak bilinen ovanın yakınındaki köylerde yaşayan insanlarda sıtma hastalığından ölümlerin çoğalmasından dolayı köye ilk gelen kişi her şeyini eski köyünde bırakıp geldiği için kendisine çıplak dede denildiğinden dolayı köyün isminin Çıplak olarak bugünlere kadar geldiği söylenmektedir.

Şehir merkezine 31 kilometre mesafede olan köyün ekonomisi ağırlıklı olarak bitkisel üretime dayalıdır. Buğday, mısır, ay çiçeği, çeltik, domates, biber, belli başlı bitkisel ürünleridir. Bazı aileler tarafından seracılık ve az miktarda arıcılıkta yapılıyor. Yine Çanakkale’nin diğer köyleri gibi büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkta gelir kaynaklarındandır.

Köyü gezerken çıkışa doğru bir harabe göreceksiniz. Köyün yanında bulunan bu harabenin Truva Antik Kenti olduğunu ilk açıklayan kişi Alman Heinrich Schliemann. Schliemann, 1870 yılında Osmanlı Devleti'nden izin alarak burada kazı çalışmasına başladı. Kazılar sırasında Çıplak köyüne yerleşen tüccar ve amatör arkeolog Schliemann, 10 yıl köyde ikamet etti. Burada bulduğu Truva hazinelerini Almanya'ya kaçırdı. Kaçırılan eserlerden 500 civarındaki kısmı Berlin'deki müzelerde sergilenirken büyük bir kısmının, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra Rusya tarafından oradan kaçırıldığı ortaya çıktı. Her iki ülkede sergilenen hazinelerin Türkiye'ye geri getirilmesi için girişimler devam ediyor. Truva’yı merak ediyorsanız önce bu köyümüzü ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.