-Hem buzdolabı hem de dondurucu bölümlerinin sıcaklığını sık sık kontrol edin. Buzdolabı bölmesi 5°C veya altında ve dondurucu bölümü -18°C olarak ayarlanmalıdır.
- Buzdolabını fazla doldurmak doğru değildir. İdeal olan buzdolabının yüzde 30'unun boş tutulmasıdır, yani buzdolabınızın maksimum 70’inin dolu olması verimliliği için önemlidir.
- Buzdolabını açtığınız kapak kısmı en sıcak kısımdır, bu yüzden sadece çeşniler oraya yerleştirilmelidir. Yumurta veya sütünüzü buzdolabının daha soğuk bir yerine yerleştirilmenizde fayda var.
- Et koyduğunuz rafı sık sık temizleyin. Bakteri ve mikroorganizma üreme riskini azaltmış olursunuz.
- Kısa süreli elektrik kesintilerinde derin dondurucunuzun kapağını ısı dengesi için açmayın. Derin dondurucudan derin dondurucuya değişmekle beraber elektrik kesilse bile yaklaşık 24 saate kadar besinlerin bozulmadan durabileceği düşünülüyor. Elbette uzun süreli elektrik kesintilerinde besinlerin buzlarının çözünüp çözünmediğini kontrol etmekte fayda var. Unutmayın gıda güvenliği açısından çözünen besin tekrar dondurulmaz.
- Son kullanma tarihi geçmek üzere olan yiyecekleriniz için kendinize bir kutu yapmaya ne dersiniz? Bu şekilde atık oranını da azaltmış olursunuz. Veya bu yiyecekleri ön taraflara yerleştirerek gözünüzün önünde durmalarını sağlayabilirsiniz. Arka sıralarda kalan yiyeceklerinizi kullanmayı unutmayın. Örneğin açılmış kavanozlarınızı arkalara yerleştirmeyin ki, siz tekrar kullanamadan çöpe gitmesinler. Yani hem mutfakta hem de buzdolabında ilk giren ilk çıkar kuralını benimseyin.