Telefon 1876’da Alexander Graham Bell'in teller aracılığı ile konuşma iletmesini sağlayan telefon icaat etmesiyle başlamıştı. İlk Telefon santrali Ankara’da yerini almış.. Araştırmalara göre haepimizin telefon açarken kullandığı ’ALO’ kelimesi graham Bell’in sevgilisinin isimlerinin baş harflerinden oluşiuromyş. İcadını ilk bulduğu gibi sevgilisini arayan mücit isminin uzunluğundan dolayı sadec baş harflerinin oldu ALO keimesi ile hitap etmiştir.. Ozamanda ünlü mucit telefonu geliştirmek için gece gündüz çalışıyordu ve bu sevgilisi için çok can sıkıcı bir durumdu. Bu yüzden sevgilisi onu terk etmişti.
Telefon işte hayatımıza böyle girdi. Telefon evreler olarakta değişiklikler gösterdi. Ahizeli telefonlar Amerika’da başlayarak kısa bir zamanda tüm Dünya’da kullanılmaya başlandı. Hepimizin belki’de büyükelrimiizn evinde gördüğümüz çevirmeli telefonlar ‹da bir hayli şu çağda bile moda haline geldi. Zamanla gelişmeye başlanarak artık tuşlu telefonlar hayatımızda yerini aldı. Öncelerde ilk olarak yuşlu telefonlar evlerde bulunurdu. Artık insaların dışarıda iletişim kurmalarına yardımcı olacak şekilde tasarlandı. Ceplerde bulunan telsiz telefonlar çağımıza göre oldukça ağır ve büyük telefonlardı. Sokaklarda, addelerde, bazı kesimlerde bulunan ankesörlü telefonlar o telefonlar için kartlar’da bir dönem hayatımızdan geldi geçti. Hala daha ankesörlü telefonlar hayatımızda bulunsa da eskisi gibi rağbet görmediğini belirtmek isterim. Şimdilerde ise o eskilere nazaran hiç bir şey kalmadı.. Eskilerde iletişim amaçlı kullanılan telefon şuan sosyal medya, eğlence, oyun, ve bir çok alanda kendini kanıtlamayı başarıd. Bazen açıkçası genç bir nesil olarak ben bile teknolojiye ayak uydurmakta zorlanıyorum. Herşeyin ultra gelişmişi var artık hayatımızda. Katlanabilir telefon gördüm.. Telefon ortadan ikiye katlanıyor.. Kalemi olan telefonlar.. Sadece telefon olarak değerlendirmek yalnış olur bu durumu.. Kulaklıklar.. Artık kablolu kulaklık kullanın insan sayısı gittikçe azalıyor. Hergün gelişiyor teknoloji.. Akıllı saatler, kablosuz kulaklıklar, hatta sarjlı arabalar.. her şey gün geçtikçe gelişiyor. Markalar, modeller, tasarımlar adeta çağımızda her geçen gün değişiklik gösteriyor. İşte telefon hayatımıza bu şartlarda girdi ve şuan çağımızda telefonlar ve diğer teknolojik aletler bu şekilde kendini göstermeye devam ediyor.
Geçmişte her şey daha kullanışlı ve daha samimim gelirken şimdilerde çoğu şey tamamen yapay zeka ve tamamen insanları birbirinden soyutlayan aletler gibi geliyor. Özellikle sosyal medya ağlarında gördüğümü insanların ışıltılı hayatlar pes dedirtiyor. Yediğini paylaşanlar, giydiğini paylaşanlar bazen yok artık dedirtsede insanlar bu korkunç döngünün farkında değil. Herşey ortada yaşamak yada her şeyi normalleştirmek insanlar için adı gelişmek olsa da bazı kesimler bunu çok farklı amaçta kullanabiliyorlar. Sosyal medya yada internet iletişimlerimizde daha dikkatli olmamız gerken bir çağdayız. Ama ne yazık ki bunu göremiyoruz. Belki de görmek istemiyoruz. Sosyal medyada maddi manevi değerlerimizi göstermek şuanda sadece moda ve çağa ayak uydurmak olarka nitelendiriliyor.