AFAD tarafından yayımlanan 1 Ekim 2026 son depremler verileri, Türkiye'nin farklı bölgelerinde gece boyunca çok sayıda düşük büyüklüklü sarsıntı yaşandığını gösterdi. Vatandaşların özellikle sabah saatlerinde “Son dakika deprem oldu mu?” sorusuna yanıt aramasının ardından listede yer alan son kayıtlar mercek altına alındı.
Sabah saatlerinde kaydedilen sarsıntıların önemli bölümü 1 ve 2 büyüklüğü civarında gerçekleşti. Saat 07.53'te Ege Denizi'nde meydana gelen 2,1 büyüklüğündeki deprem, verilen listede en güncel kayıt olarak yer aldı.
Bunun yanı sıra Hazar Gölü çevresinde, Muğla'da, Balıkesir'de ve Akdeniz açıklarında da çeşitli büyüklüklerde depremler kaydedildi. Verilerde deprem saati, derinliği, koordinatları ve merkez üssü bilgileri de bulunuyor.
SON DEPREM SAAT KAÇTA MEYDANA GELDİ?
AFAD'ın paylaşılan listesinde en son kayıt saat 07.53'te gerçekleşen Ege Denizi-Karaburun depremi oldu. Karaburun'a 9,65 kilometre mesafedeki sarsıntının büyüklüğü 2,1 olarak ölçüldü. Depremin derinliği ise 7 kilometre olarak açıklandı.
Bu kaydın hemen öncesinde saat 07.45'te Elazığ'ın Sivrice ilçesi yakınlarında 1,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Hazar Gölü çevresindeki sarsıntının derinliği de 7 kilometre olarak kayda geçti.
Saat 07.28'de Ula'da 1,3, 07.24'te Altıeylül'de 1,6 büyüklüğünde sarsıntılar görüldü. Aynı saatte Bulgaristan'ın Hasköy bölgesinde meydana gelen 2,4 büyüklüğündeki deprem de AFAD listesinde yer aldı.
MALATYA VE BALIKESİR'DE DEPREM HAREKETLİLİĞİ
Malatya'nın farklı ilçelerinde gece boyunca çok sayıda küçük sarsıntı kaydedildi. Battalgazi'de saat 02.42'de meydana gelen 2,8 büyüklüğündeki deprem, listedeki dikkat çeken kayıtlar arasında bulundu.
Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde de gece ve sabah saatlerinde arka arkaya sarsıntılar görüldü. Saat 06.59'da 1,3, 07.08'de 0,9 ve 07.24'te 1,6 büyüklüğünde depremler kaydedildi.
AKDENİZ VE EGE'DE HANGİ DEPREMLER YAŞANDI?
Akdeniz'de de sabah saatlerinde hareketlilik devam etti. Saat 06.46'da Kaş'a 96,30 kilometre mesafede 2,1 büyüklüğünde, 06.27'de ise Kumluca'ya 88,66 kilometre mesafede 1,8 büyüklüğünde sarsıntı kayda geçti.
Ege Denizi'nde Bodrum çevresinde de gece saatlerinde iki ayrı deprem listede yer aldı. Saat 03.07'de Bodrum'a 6,15 kilometre mesafede 1,4, 02.21'de ise 1,9 büyüklüğünde sarsıntı meydana geldi. AFAD verileri gün içinde yeni kayıtlarla güncellenmeye devam ediyor.




