Eğitim-Bir-Sen Çanakkale 1 No’lu Şube Başkanı Resul Can, programın tamamlanmasının ardından yaptığı paylaşımda, rehber öğretmenlerin mesleki gelişimine yönelik çalışmanın önemine dikkat çekti.
Dört farklı psikoterapi ekolü ele alındı
11 Ağustos 2026’da başlayan ve 14 oturumdan oluşan program kapsamında rehber öğretmenlere Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT), Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme Terapisi (EMDR), Şema Terapi ile Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT) alanlarında eğitim verildi.
Programda Boğaziçi Üniversitesi, İbn Haldun Üniversitesi ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından toplam 12 saatlik mesleki gelişim eğitimi sunuldu.
Eğitimler; Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şeyda Eruyar, İbn Haldun Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Burcu Uysal ve Doç. Dr. Hasan Turan Karatepe ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ayşe Kaya Göktepe tarafından verildi.
Amaç okul ortamındaki psikososyal desteği güçlendirmek
Eğitim programıyla rehber öğretmenlerin öğrencilerle yürüttükleri çalışmalarda kullanabilecekleri bilgi ve uygulamaların geliştirilmesi hedeflendi. Oturumlarda psikoterapi ekollerinin kuramsal çerçevelerinin yanı sıra okul ortamında rehber öğretmenlerin çalışmalarına katkı sağlayabilecek uygulamalara da yer verildi.
Programın, okullarda yaşanan şiddet olaylarının ardından düzenlenen çalıştayda gündeme getirilen psikososyal destek ihtiyacına yönelik somut bir adım olarak hayata geçirildiği belirtildi.
Ali Yalçın da eğitim programına katıldı
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 12 Ağustos’ta düzenlenen Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimine katılarak rehber öğretmenlerle bir araya geldi.
Yalçın, rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetlerinin değişen toplum yapısı, sosyal ilişkiler ve dijital çağın beraberinde getirdiği riskler karşısında önem taşıdığını belirtti. Eğitimlerin, okullardaki risklerin erken fark edilmesine, doğru müdahale ve yönlendirmeye katkı sunmasının yanı sıra rehber öğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemesinin amaçlandığını ifade etti.
Sertifikalar e-Devlet üzerinden alınabilecek
Programı başarıyla tamamlayan rehber öğretmenler, e-Devlet onaylı sertifikalarını almaya başladı.
Eğitim-Bir-Sen tarafından yapılan açıklamada, üyelerin mesleki gelişimini desteklemeye yönelik eğitim çalışmalarının sürdürüleceği belirtildi. Programın gerçekleştirilmesindeki iş birliği nedeniyle İbn Haldun Üniversitesi ve Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi ile eğitime katkı sunan akademisyenlere ve programa katılan rehber öğretmenlere teşekkür edildi.





