Ermenilerin Dağlık Karabağ'ın Hocalı kasabasında 613 Azerbaycanlıyı öldürdüğü katliamın üzerinden 34 yıl geçti. Türk Devletleriyle İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Zorlu'nun başkanlığındaki heyet, tarihe kara bir leke olarak geçen katliamın yıl dönümünde Hocalı Anıtı'nı ziyaret etti.

AK Parti MKYK Üyesi, Türk Devletleri ile İlişkiler Başkan Yardımcısı Naim Makas’ın da yer aldığı heyet, tören alanına gelerek anıta çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Anıta karanfil de bırakan heyet, Hocalı Katliamı'nda hayatını kaybeden 613 kişi için dua etti.

Muharrem Erkek, Özgür Özel'in yeni partisine katılacak ilk belediye başkanı olacak
Muharrem Erkek, Özgür Özel'in yeni partisine katılacak ilk belediye başkanı olacak
İçeriği Görüntüle

“Rahmetle ve derin bir hüzünle anıyoruz”

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Hocalı Anıtı'ndaki törene katılan Türk Devletleri ile İlişkiler Başkan Yardımcısı Naim Makas, Dağlık Karabağ'ın Hocalı şehrinde 26 Şubat 1992'de büyük bir katliam yaşandığını belirterek; “34 yıl önce bugün, Hocalı’da çoğu çocuk, kadın ve yaşlı 613 soydaşımız hunharca katledildi. Bu insanlık dramını rahmetle ve derin bir hüzünle anıyoruz. Ermenistan ablukasındaki Dağlık Karabağ’da gerçekleştirilen soykırım yalnızca bir şehri değil, insanlığın vicdanını hedef aldı. Hocalı başta olmak üzere Karabağ’ın birçok şehrinde siviller katledildi, yurtlarından edildi. Ermenistan tarafından sürdürülen işgal ve zulüm 28 yıl boyunca maalesef devam etmişti. Hocalı’da, Karabağ’da, Hankendi’nde ve diğer şehirlerde kaybettiğimiz soydaşlarımız nedeniyle gönlümüz hala yaralıdır. Çünkü hiçbir zafer; toprağa düşen bir çocuğun, bir annenin, bir yaşlının acısını elbette yok edemez. Nitekim Hocalı’da dökülen gözyaşı yıllar boyunca Bakü’de de Ankara'da da Çanakkale'de de aynı acıyla hissedildi” dedi.

“Ancak alnımız da aktır”

“Can Azerbaycan'ı haklı davasındaki mücadelesinde yalnız bırakmadık. Bu süreçte; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki devletimizle milletçe hem dualarımızla hem de muharebe sahasındaki desteklerimizle katkı sağladık” diyen Naim Makas; “Biz Karabağ’a uzanan eli bir siyaset meselesi olarak değil, kardeşlik borcu olarak gördük. Karabağ savaşındaki kader ortaklığımız aynı bayrağın gölgesinde olmasak da yüreklerimizin bir attığının tüm dünyaya bir kez daha açık bir ilanıydı. Bu destek, diplomatik bir tercih değil; kan bağıyla, tarih bağıyla, kader bağıyla yoğrulmuş bir gönül beyanıydı." şeklinde konuştu.

“İki devlet, tek millet”

Naim Makas sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Türk milletinin azim ve kararlılığıyla işgal altındaki topraklar 28 yılın ardından azadlığa kavuşmuştur. “İki devlet, tek millet” anlayışıyla ortaya konan irade, tarihin akışını bir kez daha değiştirmiştir. 2020 zaferi itibariyle Türk’ün gücünü bir kez daha görenler, benzer bir zulme kalkışmadan önce daha çok düşünmek zorunda kalacaktır. Karabağ’da zaferi mümkün kılan tüm şehitlerimize, gazilerimize ve görünmez kahramanlarımıza şükranlarımızı sunuyor, Hocalı’da kaybettiğimiz 613 soydaşımızı bir kez daha rahmetle anıyoruz. Türk’ün gücü; mazluma umut, zalime korku olmaya devam edecektir.”

Kaynak: Haber Merkezi