Gündem

Türkiye ile ABD arasında terörle mücadele istişare toplantısı yapıldı

Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri arasında terörle mücadele istişareleri Ankara'da gerçekleştirildi.

Türkiye ile ABD arasında terörle mücadele istişare toplantısı yapıldı

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, mart ayında Washington'da düzenlenen Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması’nda varılan mutabakat uyarınca iki ülke arasındaki terörle mücadele istişareleri, Dışişleri Bakanlıkları başkanlığında 22 Nisan'da Ankara’da yapıldı.

Ulusal güvenlikle bağlantılı birçok konu görüşüldü

ABD Dışişleri Bakanlığı Terörle Mücadele Koordinatörü Büyükelçi Elizabeth Richard’ın Türkiye’yi ziyaretinden ve samimi şekilde geçen görüş alışverişinden memnuniyet duyuldu.  Dışişleri Bakanlığı'nda ilgili Türkiye ve ABD kurumlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, PKK/YPG/PYD, DHKP/C, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri de dahil olmak üzere ulusal güvenlikle bağlantılı birçok konu ele alındı.

Terörle mücadele
Türkiye'nin terörle mücadelede engin deneyime sahip ve bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüren bir ülke olarak müttefikleri ve terörle mücadelede kararlı tüm ülkelerle terörün her türlü şekli ve tezahürüne karşı mücadele etmek amacıyla samimi işbirliğine devam edeceği belirtildi.

 

Kaynak: Haber Merkezi
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Haber Merkezi
Editör
H

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yaz
Yorumunuz yönetici onayından sonra yayınlanacaktır.
Bizi Takip Edin
- REKLAM -