Yaşam

Seyhan Belediyesi Tarafından Yapılan Ulucami Mahalle Parkı Açıldı

Seyhan Belediyesi tarafından hayata geçirilen Ulucami Mahalle Parkı, Adana Valiliği'nin destekleriyle kamulaştırma sürecinden sonra, yıkılan binaların yerine inşa edilerek dün açıldı. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, parkın, kentin tarihi dokusunu ortaya çıkararak turizme katkı sağlamayı amaçlayan bir planın parçası olduğunu belirtti.

Seyhan Belediyesi Tarafından Yapılan Ulucami Mahalle Parkı Açıldı

Akay, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Adana'nın tarihine önemli bir katkı sunan Ulucami Mahalle Parkı'nın, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında gerçekleştirildiğini ve Adana Valiliği'nin desteğiyle kamulaştırma işlemlerinin başarıyla tamamlandığını ifade etti. Yıkılan binaların yerine inşa edilen parkın, hem mahalle sakinlerine hem de kent geneline keyifli bir yaşam alanı sunmayı hedeflediğini vurguladı.

Eski Adana’yı Tepebağ’dan başlamak üzere bu yöreyi gezecekler

Akay, “Tepebağ ve Ulucami mahallesinde çok ciddi olarak iki destinasyon bölgesi oluşturma noktasındayız. Burada Adana’ya gelen turistlerin zaman geçirebilecekleri, eski Adana’yı hatırlayacakları yapılar oluşturuluyor. Bu yapılara çeşitli fonksiyonlar yükleniyor ve bu fonksiyonlarla birlikte gelen turistler sadece kebap yiyip dönmeyecekler. Belli ölçüde eski Adana’yı Tepebağ’dan başlamak üzere bu yöreyi gezecekler ve burada bizim zenginliklerimizi, kültürümüzü yaşamış olacaklar. Bu alan Kız Lisesi’nden itibaren Yağ Camiye kadar uzanan tamamen turistlerin vakit geçirebileceği, eski Adana kültürünü görebileceği alanlar haline getirilecek” diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Haber Merkezi
Editör
H

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yaz
Yorumunuz yönetici onayından sonra yayınlanacaktır.
Bizi Takip Edin
- REKLAM -