Yaşam

Sakarya'da atadan kalma demircilik mesleğini 40 yıldır sürdürüyor

Sakarya'da seyyar demircilik yapan 51 yaşındaki zanaatkar, Akyazı ve Hendek ilçelerinin mahallelerinde kurduğu tezgahla hizmet sunuyor.

Sakarya'da atadan kalma demircilik mesleğini 40 yıldır sürdürüyor

Yılmaz Yanık, dedesinden ve babasından miras aldığı demircilik mesleğini 40 yıldır sürdürüyor. Sakarya'nın Akyazı ve Hendek ilçelerinin mahallelerinde kurduğu seyyar tezgahında çalışmalarını sürdüren Yanık, çırağı olmaması nedeniyle eşiyle birlikte işini yürütüyor. Mahalle sakinlerinin gereksinimlerini karşılayarak tamirat ve tadilat yaparak elde ettiği gelirle geçimini sağlıyor.

Eşine melekte yardımcı olan Songül Yanık, “Eşime yardım ediyorum, akşam saatlerinde ise evimize gidiyoruz. Çok yoğun olduğu zamanlar da ise kalıyoruz hatta şuan çok yoğun bir zaman ve kalmak zorundayız. İyi ve kötü insanlarla karşılaşıyoruz ama çok şükür bir sıkıntımız yok” dedi.

“Mahallelere tezgah kurarak geçimimizi sağlıyoruz”

11 yaşında dedesinden ve babasından öğrendiği mesleği devam ettiren Yılmaz Yanık, “Bu bize dede ve babadan kalma bir mesleğimiz. Mahalleleri gezerek vatandaşların bağ ve bahçede kullandığı kazma, çapa, tırmık gibi gereçlerin tamiratını yapıyoruz. Mahallelere tezgah kurarak geçimimizi sağlıyoruz. Eşim bana yardımcı oluyor, ikili bir şekilde mesleği yapıyoruz. Vatandaşlar benden memnun bende onlardan memnunum neticede onların işini yapıyoruz. İyi, kötü paramızı kazanıp geçimimizi sağlıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Haber Merkezi
Editör
H

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yaz
Yorumunuz yönetici onayından sonra yayınlanacaktır.
Bizi Takip Edin
- REKLAM -