İsteğe bağlı öğretmen il içi yer değiştirme takvimi Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından duyuruldu. Tayin ataması isteyen ve başvurmuş olan öğretmenler sonuçların açıklanıp açıklanmadığını araştırıyor. Yeni başvuracak olanlar ise il içi yer değiştirme başvurusunu merak ediyor. MEB tarafından yayımlanan kılavuza göre bütün cevaplar verildi. İşte detaylar...

Öğretmen İl İçi Yer Değiştirme Sonuçları Açıklandı mı?
Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler için 2023 il içi yer değiştirme kılavuzu yayımlandı.
Başvuru tarihleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 13-17 Temmuz arasında olması kararlaştırıldı ve duyuruldu. Başvurular ise MEBBİS üzerinden alınacak.
Yerleştirme sonuçları ise valiliklerce 20 Temmuz'da ilan edilecek. Sonuçlar, MEB'in internet sitesinden öğrenilebilecek.
İller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme başvuruları, 28 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında alınacak, atama sonuçları ise 4 Ağustos'ta ilan edilecek.
Aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değiştirmeler için ise başvuruların kabul edilmesi ve onay süreci 7-14 Ağustos'ta, tercihlerin yapılması ve onay süreci ise 17-21 Ağustos'ta yapılacak. Atamaların ilanı da 23 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.

İl içi Tayin Başvurusu Bitti mi?
İsteğe bağlı il içi yer değiştirme başvurusuna kaydolamamış öğretmenler kayıtların bitip bitmediğini araştırıyor. İçlerini ferahlatan açıklamalar ise şu şekilde;
Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler için 2023 il içi yer değiştirme kılavuzu yayımlandı.
Başvuru tarihleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 13-17 Temmuz arasında olması kararlaştırıldı ve duyuruldu. Başvurular ise MEBBİS üzerinden alınacak. Dolayısıyla başvuru işlemleri halen daha devam ediyor.
Atamalar Nasıl Yapılacak?
İl içi yer değiştirmeler, öğretmenlerin tercihleri dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla:
Öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurası ile belirlenecek.
Yorumlar
Yorum Yaz