İngiliz bir internet sitesi üzerinden rezervasyon yapan bu kişi, beklenmedik bir şekilde 120 Euro "milliyet farkı" ücreti ödemek zorunda kaldı. Bu durum, Türk vatandaşlarının aynı otelde farklı ücretlendirildiğini gösterdi. Dahası, bu olayın ilk defa yaşanmadığı ortaya çıktı.
Otel, daha önce Avukat Bahadır Türker ve ailesinden de aynı nedenle "milliyet farkı" ücreti talep etmişti. Ancak Alman pasaportu olan kuzenleri bu ekstra ücretten muaf tutulmuştu. Bu olayın ardından Avukat Türker, yaşadığı mağduriyeti Sözcü TV'ye anlattı ve konuyu İstanbul'daki Tüketici Hakem Heyeti'ne taşıdıklarını belirtti.
Ancak işler, Türker ailesi için beklenmedik bir şekilde yürümedi. Hakem Heyeti, aldığı kararla "milliyet farkı" ücretinin yasal olmadığını ve aileye geri ödenmesi gerektiğine hükmetti. Ancak bu karara rağmen Türker ailesi, paralarını alamadı ve iki yıldır devam eden bir hukuk mücadelesi içine girdi.
Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, bu tür uygulamaların kabul edilemez olduğunu vurgulayarak rezervasyonların yapılış ülkesine bakılmaksızın ekstra ücret talep edilmemesi gerektiğini belirtti.
Mesele kısa sürede sosyal medyada geniş bir yankı buldu ve çok sayıda kişi otele tepki gösterdi. Bu tepkilerin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı devreye girerek otelle ilgili denetim ve incelemelerin başlatıldığını duyurdu.
Gazeteci Fatih Portakal da bu skandala sert tepki gösterdi. Portakal, yaşananları "aşağılık bir uygulama" olarak nitelendirerek kınadı.
Yorumlar
Yorum Yaz