Olimpiyatlarda mücadele gösteren ilk Türk kadın milli kürekçi Elis Özbay, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda repesaj yarışına çıktı. Elis Özbay, çeyrek finalde yarışmayı garantiledi.
Milli Kürekçi Elis Özbay’dan Başarı

Milli kürekçimiz Elis Özbay, kadınlar tek çifte repesaj yarışında 8:00.00'lık derecesi ile serisini ikinci sırada tamamladı. Böylece çeyrek finale adını yazdırdı. Elis Özbay çeyrek final yarışına 30 Temmuz günü çıkacak.
Vaires Sur Marne Nautical'de gerçekleştirilen yarışta milli kürekçi, tek çifte elemelerinde mücadele gösterdi. Yarışta 7:57.06'lık derecesi ile serisinde dördüncü olmayı başaran Elis Özbay, çeyrek finale çıkmak için repesaj mücadelesine katılmaya hak kazandı.
Repesaj mücadelesinde Cezayir'den Nihed Benchadli, İran'dan Fatemeh Mojallaltopraghghale ve Singapur'dan Saiyidah Aisy Binte Mohamed Rafaee ile yarışan Elis, 2. olarak çeyrek finale yükseldi.

Yorumlar
Yorum Yaz