Manisa’nın Alaşehir ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle yere yatan buğday ve arpaya biçerdöver giremediği için çiftçiler geleneksel yöntemlerle hasada başladı.
Tırpanlarla biçilen tahıllar toplanarak, patozlarla öğütülüp, saman ile buğdaylar birbirinden ayrılıyor. Çiftçiler havaların yağışlı ve fırtınalı geçtiği için tahılların yattığını, buna bağlı olarak verimin düştüğünü belirttiler.
Çiftçilerden Osman Başer, “Ürünlerimizi yaklaşık 20 yıldır döver biçer ile hasat ediyorduk. İklim değişikliklerine bağlı olarak dünya çapında yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle, bu yıl ürünlerimiz yere yattı. Yere yatan ürünlerimizi biçer döverler hasat edemedi. Bizde yaklaşık 20 yıldır ardiyelerde duran yıllanmış tırpanlarımızı çıkartıp, onlarla hasat ettik” dedi.




Yorumlar
Yorum Yaz