Bu dönemde krediler 11 trilyon 662 milyar TL'den 11 trilyon 750,2 milyar TL'ye yükselirken, mevduatlar ise 14 trilyon 680,3 milyar TL'den 15 trilyon 33 milyar TL'ye çıktı.
Tüketici kredileri 1 trilyon 516,3 milyar TL'den 1 trilyon 525,4 milyar TL'ye yükselirken, bireysel kredi kartları kullanımı da 1 trilyon 173,3 milyar TL'den 1 trilyon 194,6 milyar TL'ye çıktı. Takipteki alacaklar ise 192 milyar TL'den 193,2 milyar TL'ye yükseldi.
12 Ocak ile biten haftaya ait olan bu veriler, Türkiye'deki finans sektöründeki ekonomik hareketliliğin izini sürmek adına önem taşıyor. Kur korumalı TL mevduatlarındaki düşüş, ekonomik belirsizliklere bağlı olarak yatırımcıların riskten kaçınma eğilimini yansıtabilir. Aynı zamanda, kredi hacmindeki artış ve mevduatlardaki yükseliş, ülke ekonomisinin likidite durumu ve finansal hareketlilik açısından değerlendirilmektedir.
Tüketici kredilerindeki artış, bireysel kredi kartı kullanımındaki büyüme ve takipteki alacaklardaki hafif artış, tüketicilerin finansal davranışlarını ve ekonomik aktivitelerini etkileyen faktörleri gözler önüne sermektedir. Bu veriler, bankacılık sektöründeki değişimleri ve ekonomik riskleri anlamak için önemli bir gösterge olarak değerlendirilebilir.
Yorumlar
Yorum Yaz