Tüm dünyada sanayide ve ekonomi genelinde yeşil dönüşümün gerekliliği vurgulanırken, Türkiye’de de iklim değişikliği politikalarıyla uyumlu çevreye duyarlı yeşil OSB’lerin sayısının artması için yoğun çaba harcanıyor. Yeşil OSB Projesi kapsamında, Türkiye’de seçilen bazı OSB’lerden elde edilen verilerden yola çıkılarak, tüm OSB’lerin Yeşil OSB Sertifikası ile daha verimli, daha çevreci ve daha rekabetçi bir hale getirilmesi hedefleniyor. Konuya ilişkin düzenlenen toplantı ve seminerlere katılan Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Alper Altınok, yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin yeşil OSB yolunda emin adımlarla ilerlemesi için yoğun çaba harcıyor.
Fabrikalar yükselirken, alanlarda yeşillendiriliyor
Her geçen gün fabrikaların hızla yükseldiği Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ndeki çalışmaların yanı sıra Organize Sanayi Bölgeleri için hayata geçirilen projeleri de yakından takip eden Müdür Alper Altınok, hedefledikleri yeşil Organize Sanayi Bölgesi için bazı alanların yeşillendirilmesi amacıyla girişimlerde bulunuyor.
OSB’de ağaçlandırma seferberliği
Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde ağaçlandırma etkinliği düzenlenmesi planlanıyor. Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Alper Altınok, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde düzenlenmesi planlanan etkinlik için Ayvacık Orman İşletme Müdürü Murat Aksoy, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü Ağaçlandırma Şube Müdürü Mehmet Ali Çelebi, Şube Mühendisi Kamil Elitez ve Kaleyeri Orman İşletme Şefi Koray Küçükosman ile birlikte toplantıda bir araya geldi. Ağaçlandırma etkinliği ile ilgili görüş alışverişinin yapıldığı toplantının ardından saha keşfi de gerçekleştirildi.
Hedef yeşil OSB
Yeşil OSB'ler kapsamında çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirten Müdür Alper Altınok; “Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgemizde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde ağaçlandırma etkinliği yapmak üzere Ayvacık Orman İşletme Müdürü Murat Aksoy, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü Ağaçlandırma Şube Müdürü Mehmet Ali Çelebi, Şube mühendisi Kamil Elitez ve Kaleyeri Orman İşletme Şefi Koray Küçükosman ile birlikte toplantı ve saha keşfi yaptık. Yeşil OSB’ler kapsamında çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir” dedi.
Gürhan Kökçak
Yorumlar
Yorum Yaz