Ekonomi

Halkbank ABD’de süren davasının sonuçlarını açıkladı!

Halkbank, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımladığı açıklamada, 27 Mart 2020'de ABD'de başlatılan tazminat talepli birinci hukuk davasının (Owens davası) nihai olarak düştüğünü bildirdi.

Halkbank ABD’de süren davasının sonuçlarını açıkladı!

Bankanın açıklamasına göre, ABD'de bir grup müşteki tarafından Halkbank'a karşı 27 Mart 2020'de açılan Owens davası, önce ABD Güney New York Bölge Mahkemesi ve ardından Birleşik Devletler İstinaf Mahkemesi İkinci Dairesi nezdinde yargı yerinin uygunsuzluğu gerekçesiyle reddedildi. Davacılar, bu karara itiraz etmek amacıyla 30 Ağustos 2023'te ABD Yüksek Mahkemesi'ne temyiz başvurusunda bulundu. Ancak, ABD Yüksek Mahkemesi, 5 Ocak 2024 tarihinde temyiz başvurusunu ele aldı ve 8 Ocak 2024 tarihinde davacıların talebini reddetti.

Halkbank'ın bu kararı, banka, yatırımcılar, müşteriler ve çalışanlar için olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi. Ancak, Banka'nın 26 Temmuz 2023 tarihinde açılan tazminat talepli ikinci hukuk davası (Hughes davası) ve 15 Ekim 2019 tarihli ceza davasıyla ilgili hukuki süreçlerin devam ettiği vurgulandı.

Öte yandan, bu gelişme, Halkbank'ın ABD'de karşılaştığı hukuki sorunların bir kısmının çözüme kavuştuğunu gösterirken, diğer davaların devam ettiği ve dikkatle takip edilmesi gerektiği anlaşılmaktadır. Banka, hukuki süreçlere ilişkin olarak kamuoyunu ve paydaşlarını düzenli olarak bilgilendirmeye devam edecektir.

Kaynak: Haber Merkezi
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Haber Merkezi
Editör
H

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yaz
Yorumunuz yönetici onayından sonra yayınlanacaktır.
Bizi Takip Edin
- REKLAM -