16 Ocak Kabine toplantısının ardından SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 42.56 oranında zam yapıldığı, en düşük emekli maaşının ise yüzde 33.3 artışla 10 bin liraya çıkarıldığı duyurulmuştu. Ancak, bu kararın özellikle SSK ve Bağ-Kur emeklileri arasında tepki yaratmasıyla birlikte, yeni düzenlemelerin yapılması gerekliliği ortaya çıktı.
Prof. Dr. Ersan Şen'in iddiasına göre, Mart ayındaki yerel seçimler öncesinde emeklilere yönelik 3 aşamalı bir düzenleme gerçekleştirilecek. Bu düzenleme kapsamında, en düşük emekli maaşının 12 bin liraya çıkarılacağı ifade ediliyor. Geçtiğimiz yıl benzer bir uygulamanın seçim öncesinde yapıldığını hatırlatan Şen, seyyanen artışla birlikte emekli maaşlarının yükseltileceğini belirtiyor.
Bununla birlikte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu ikinci bir planın da olduğu ifade ediliyor. Bu plana göre, çalışmayan emeklilere geçtiğimiz yıl 5 bin TL olarak açıklanan ikramiyenin, bu yıl da tüm emekliler için geçerli olacağı belirtiliyor. Ayrıca, Ramazan Bayramı öncesinde 10 Nisan tarihine denk gelen ikinci bir ikramiyenin de emeklilere dağıtılacağı ve bu ödemenin seçimlerden önce duyurularak hesaplara aktarılacağı iddia ediliyor.
Bu şekilde yapılacak ek zamlar ve ikramiyelerle, emeklilerin gelirlerinin seçim öncesinde artırılması hedefleniyor. Ancak, bu iddiaların resmi olarak doğrulanması ve Meclis'ten geçmesi beklenen düzenlemelerin detayları henüz netlik kazanmış değil.
Yorumlar
Yorum Yaz