Ekonomi

Emeklilere zam için gözler o tarihte!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alınan kararları duyurarak, Ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik önemli bir ek zam müjdesini paylaştı.

Emeklilere zam için gözler o tarihte!

Erdoğan, emekli maaşlarına yüzde 37,5'in üzerine yüzde 5 ek zam yapılmasına karar verdiklerini ifade etti. Bu kapsamda en düşük emekli maaşı da 7 bin 500 TL'den 10 bin TL'ye yükseltildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından, emekliler, ek zammın yatırılacağı tarih konusuna odaklandı.

Geçtiğimiz günlerde Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen ek zam kararı, salı günü Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek. Bu süreçte emeklilere yönelik yapılacak ek zammın resmi olarak yasalaşması bekleniyor. Erdoğan'ın duyurduğu ek zam, özellikle SSK ve Bağ-Kur emeklileri için olumlu bir gelişme olarak karşılandı.

Yapılan ek zamların yanı sıra, en düşük emekli maaşının 10 bin TL'ye çıkarılması, emekliler arasındaki gelir adaletsizliğini giderme amacını taşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili yaptığı konuşmada, "Bu farkın yarattığı rahatsızlığı gördüğümüz için, yeni bir adım atıyoruz. SSK ve Bağ-Kur emeklisinin 6 aylık artış oranı 42,6'ya yükseliyor" dedi.

Emeklilere yapılacak ek zam ödemesiyle ilgili kanun teklifi, Perşembe günü TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşüldü ve gelecek hafta içinde Meclis Genel Kurulu'nda ele alınarak yasalaşması bekleniyor. Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ek zamdan kaynaklı maaş farkları, hesaplarına aktarılacak.

Ayrıca, yeni emeklilerin de ek zamdan yararlanıp yararlanamayacağı konusu da ele alındı. Kanun teklifine göre, ek zam 2024 yılından önce bağlanmış aylıklar ile 2024 yılında bağlanacak tüm malullük, yaşlılık ve ölüm aylıklarına yansıtılacak. Bu kapsamda, 2024 yılı içinde emeklilik başvurusu yapacak veya aylık bağlanacak herkes, 5 puanlık ilave zamdan ve en düşük emekli aylığının 10.000 TL'ye yükseltilmesinden faydalanacak. Ayrıca, SSK ve BAĞ-KUR kapsamında dul ve yetim aylığı alanlar da ek zamdan aynen yararlanacaklar.

Kaynak: Haber Merkezi
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Haber Merkezi
Editör
H

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yaz
Yorumunuz yönetici onayından sonra yayınlanacaktır.
Bizi Takip Edin
- REKLAM -