Ekonomi

Dünyanın en çok altın satan ülkesi olduk! TCMB 2. çeyrekte bakın kaç ton altın sattı

Dünya Altın Konseyi verilerine göre, TCMB seçimlerin yapıldığı 2023'ün ikinci çeyreğinde 132 tonla dünyanın en çok altın satan merkez bankası oldu. Merkez Bankası'nı 18,5 tonla Kazakistan takip etti.

Dünyanın en çok altın satan ülkesi olduk! TCMB 2. çeyrekte bakın kaç ton altın sattı

Dünya Altın Konseyi, 2023'ün ikinci çeyreğine ilişkin altın verilerini yayımladı. Rapora göre, ikinci çeyrekte dünya genelinde merkez bankalarının altın alımalrı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 35 düşerek, 102.9 olarak gerçekleşti. Bu düşüşte Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) net satışları etkili oldu.

TCMB'DEN 2. ÇEYREKTE 132 TONLUK ALTIN SATIŞI

Rapora göre, TCMB yılın ikinci çeyreğinde 132,23 tonluk altın satışı yaptı. Böylece TCMB'nin altın rezervi 439,75 tona geriledi. TCMB'nin ardından en yüksek altın satışı 18,5 ton ile Kazakistan'dan geldi.

EN FAZLA ALIMI POLONYA YAPTI
2023'ün ikinci çeyreğinde en fazla alım yapan Merkez Bankası ise Polonya oldu. Polonya Merkez Bankası söz konusu dönemde 48.41 ton alım yaparken, Çin Merkez Bankası 45.10 tonla ikinci sırayı aldı.

"TEKRAR GÖRECEĞİMİZİ SANMIYORUM"
WGC Stratejisti John Reade, "TCMB'nin ticari bankalara likidite sağlamak için altın satmasının tekrarını göreceğimizi sanmıyorum. Dolayısıyla daha iyi bir üçüncü çeyrek rakamı görmeyi bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Haber Merkezi
Editör
H

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yaz
Yorumunuz yönetici onayından sonra yayınlanacaktır.
Bizi Takip Edin
- REKLAM -