Yaşam

Depremde İş Yeri Yıkılan Ahşap Ustası: "Umutsuzluğa Kapılmadım"

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde evi ve iş yerinin tamamen yıkılmasına rağmen 74 yaşındaki ahşap ustası Mustafa Tanır, kendi imkanlarıyla yeni bir iş yerini açarak ayakta kaldı.

Depremde İş Yeri Yıkılan Ahşap Ustası: "Umutsuzluğa Kapılmadım"

Demirciler Çarşısı esnafı Mustafa Tanır, depremde yaşadığı büyük kayıp sonrasında bile umutsuzluğa kapılmadan harekete geçti. İki katlı evi ve iş yerinin enkazı altında kalan Tanır, bütün eşyalarının hurdaya gittiğini ifade etti. Ancak, yaşadığı zorlu süreçte pes etmeyen usta, kendi çabalarıyla yeni bir iş yerini hayata geçirdi.

 İş yeri yıkıldıktan sonra kendi çabalarıyla prefabrikten iş yeri yaptığını söyleyen Tanır, "Ben kamudan emekliyim. Emekli olduktan sonra Demirciler Çarşısı'nda işyeri açtım. Depremden dolayı iş yerim yıkıldı. Yıkıldıktan sonra burayı kendi çabalarımla prefabrik halinde iş yerine çevirdim. Makinelerimizi kurtarmaya çalıştım. İş yerimizi tekrardan ayağa kaldırmaya çalıştım. Şimdilik bu şekilde yavaş yavaş toparlanmaya çalışıyorum" dedi.


Kendi emeğiyle ahşaptan ürünler yaptığını anlatan Tanır, şöyle devam etti:

"Tabure, sandalye, fırın küreği yapıyorum. Vatandaş ahşap üzerine ne istiyorsa onları yapıp teslim ediyorum. Hayat bu şekilde devam ediyor. Benim iş yerim tamamen yıkıldı. Üzerinde iki katlı evim vardı o da yıkıldı beraberinde. Bütün eşyalarımız hurdaya gitti. Şimdi de yeniden toparlanmaya çalışıyorum. İş yerimizi tekrar ayağa kaldırmaya çalışıyorum."

Kaynak: Haber Merkezi
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Haber Merkezi
Editör
H

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yaz
Yorumunuz yönetici onayından sonra yayınlanacaktır.
Bizi Takip Edin
- REKLAM -