Çanda olmaktan gurur duyduklarını ve Çan’ın meselelerini değerlendirmek istediklerini belirten Turan; Esnafımızın toplantısı olduğunu duyunca koşarak geldik. Çan’ımız bizim için özel bir ilçemiz, huzur kentimiz, seramiğin başkenti. Son dönemde savunma sanayinde de adından söz ettiren füze motorları, uçak motorları başta olmak üzere bir takım özel savunma sanayindeki işleri Çan merkezli fabrikalar, Kale Grubu başta yapmaya başlaması çanımızı ekstra kıymetli hale getirmeye başladı. Seramikte öncelikliydik göreceksiniz Çan savunma sanayinde de öncelik olmaya başlayacak.” diye konuştu.
“Çan’ın kıymeti otobandan sonra olacak”
Çan’da ki yatırımlardan bahseden Turan; “Esnafımız mutluysa bizde mutluyuz. Esnafımız bizim şehrimizin gören gözü işiten kulağı. Esnafın iyi olmadığı yerde siyasetçinin, yatırımcının, bürokratın iyi olmasının imkanı yok diye düşünüyorum. Köprüyü yaptık, olmaz dediler, bitmez dediler yaptık hamdolsun. O köprünün rüzgarı daha yeni başlıyor. Köprünün etkisi Lapseki, Çan, Yenice, Savaştepe otobanından sonra olacak. Çan’da ki esnafımız ürettiğini, tarımcımız ürettiğini Biga üzerinden İstanbul’a ya da Lapseki üzerine değil, buradan bağlantı yoluna çıkacak 5 dakikada Lapseki 2,5 saatte İstanbul’da olacak veya Avrupa’da olacak. Şuan dolaşıyorsunuz. Bilin ki otobanı yaptığımızda Çan’ın esnafı da, tüccarı da tarımla uğraşanı da OSB ile uğraşanı da çok kıymetli olacak. O yüzden OSB’yi hızlandıralım istiyoruz, Karma OSB’mizin biran önce hazırlanması ve köprüden sonraki otobanla beraber eşgüdüm içerisinde ilerlemesini istiyoruz. Çan’ın esas kıymeti köprü ile ilişkisi otobandan sonra olacak. Köylerimize muhtarlarımıza söylüyorum arazilerinizi mecbur değilse satmayın sahip çıkın.” dedi.
“TOKİ’nin Çan’da arsa çalışması var”
Açıklamalarına devam eden Turan; “Doğalgaz seferberliği ile bir çok ilçemize doğalgaz imkanı sağladık. Sağlıkla ilgili önemli adımlar attık Küçükkuyu’muza hastane hazırlığı yapıyoruz, 2 ambulansımızı teslim ettik. Meydanlarda taş olmayan köyümüz kalmadı. TOKİ’mizin kampanyasını başlatıyoruz. TOKİ Cevatpaşa mahallemize merkezde 500 küsür tane bina yapma kararı aldı. TOKİ’nin Çan’da da arsa çalışması var yakında duyuracağız. Bu bölgede arsa TOKİ’nin eli ile inşaat yapmak isteyenlere süreci başlatacağız. Büyük işler güzel işler yaptık. 10 Şubat’ta Enerji Bakanımız Çanakkale de olacak, ezbere çağırmıyoruz bilerek çağırıyoruz. Kimin ne derdi varsa enerjiye ilişkin, kimin ne sorusu sorunu varsa 10 Şubat’ta bakanımız ile toplantı yapacağız. Kimin derdi, fikri, eleştirisi varsa değerlendireceğiz.” İfadelerini kullandı.
“Karma OSB bölgeye değer katacak”
Çan’ın yatırımlar ile büyüyeceğini ve çok kıymetli bir ilçe olduğunu belirten Turan; “Çan’ımız kıymetli bir ilçemiz hastanemiz bitti önemli bir hastane oldu. Birkaç eksiğimiz var hepsini biliyorum ama büyük oranda hayata geçti. Hükümet binamızı 2-3 aya bitiriyoruz. Orası kaymakamlık binası değil kaymakamlık ve tüm Milletimizin, Memleketimizin işlerini göreceği, bir binada işlerin rahat görüleceği özel bir bina. Çok kıymetli bir değer katacak bölgemize. Anadolu Lisesi bununla ilgili Milli Eğitim Bakanlığımız kararı aldı temel atma aşamasına geldik, inşallah 1-2 ay içerisinde bir törenle temelini atacağız. Fen Lisesi talepleri vardı bunu da karşılama yoluna gittik. Fen Lisemiz özellikle şuanda proje aşamasında, proje ihalesinden sonra ihale sürecine başlayacak onu da yoluna koyacağız. Karma OSB’nin 110 tahsili var 500-600 çalışan demektir kıymetli bir iş bölgeye katma değer demektir. Otobana lojistik destek demektir. Organize Sanayi Bölgesi’nin gecikmeden hayata geçmesini önemsiyoruz. Çan’ımız ormanı ile doğası ile madeni ile ayrı bir değer. Seçimler bitsin Boğaziçi imar planını mı yapacağız, boğaz içi imar kanunu mu yapacağız, çalıştay yapıp mı değerlendireceğiz her ne yapacaksak bunu tartışıp 50 sene sonra Çan’da nasıl bir şehir öngörülüyor, Çanakkale de nasıl şehir ön görülüyor tarım yeri, sanayi yeri, maden yeri, tatil yeri, turizm yeri hepsini planlayan yanlış bir görüntüye imkan vermeyen süreç olsun istiyoruz onu inşallah hayata geçireceğiz.” dedi.
Funda Figen
Yorumlar
Yorum Yaz