Celal Taşçı, 2013'te Atatürk Havalimanı'nda tartıştığı polisler üzerine oturunca nefessiz kalıp ölen ABD'li Tracey Lynn Brown dosyasıyla ilgili görevlendirilen Müfettişlerden biriydi.
Yine Taşçı, Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın 9-21 Temmuz 2017 tarihleri arasında pilot il olarak seçtiği İstanbul, Trabzon, Bursa, Diyarbakır, Antalya ve İzmir illerine gönderilen polis başmüfettişlerindendi.
2019 yılından bu yana Çanakkale’de görev yapan Emniyet Müdürü Faruk Karaduman’ın yerine 24.03.2023 tarihinde Gümüşhane emniyet Müdürü Celal Taşcı atandı.
Çanakkale İl Emniyet Müdür Celal Taşçı Kimdir? Nerelidir?
1985 yılında Ankara Polis Kolejinden, 1989 yılında Polis Akademisinden Komiser Yardımcısı rütbesiyle mezun olarak mesleğe başlayan İl Emniyet Müdürü; sırasıyla Emniyet Genel Müdürlüğü, Hakkari Emniyet Müdürlüğü, Muğla Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Çorum Emniyet Müdürlüğü, Ağrı Emniyet Müdürlüğü kadrolarında değişik rütbelerde görev yaptıktan sonra 2012-2020 yılları arasında Teftiş Kurulu Başkanlığında Polis Başmüfettişi olarak görev yaptı.
15.06.2020 tarih 2020/279 sayılı kararname ile Gümüşhane İl Emniyet Müdürü olarak atanmış olup, 29.06.2020 tarihinde Gümüşhane ilinde göreve başladı. Çanakkale’ye atanan Emniyet Müdürü Celal Taşcı, evli ve 2 çocuk babasıdır.
Yorumlar
Yorum Yaz