Ekonomi

Borsa haftayı yükselişle tamamladı

Bugünün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 220,32 puan artarak 9.349,34 puana ulaştı. Toplam işlem hacmi ise 53,1 milyar lira olarak kaydedildi.

Borsa haftayı yükselişle tamamladı

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin faiz indirimleri konusundaki açıklamaları takip ediliyor. Analistler, Fed'in beklenenden daha az faiz indirimi yapabileceğine ilişkin sinyallerin ardından piyasalarda negatif bir seyir izlendiğini belirtiyorlar. Bugünün odak noktası ise ABD'de açıklanacak olan istihdam raporunun verilerinde.

Merkez Bankası yetkililerinin açıklamalarının piyasalar üzerindeki etkisinin devam ettiğine dikkat çeken analistler, dün Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari'nin, enflasyon konusunda beklenen ilerlemenin sağlanmadığı sürece bu yıl faiz indirimlerinin gerçekleşmeyebileceği uyarısının ardından risk iştahının azaldığını ifade ediyorlar.

Öğleden sonra açıklanacak olan ABD istihdam raporu verilerinin yakından takip edileceğini vurgulayan analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.350 ve 9.400 seviyelerinin direnç, 9.200 ve 9.100 puanın ise destek olarak görüldüğünü belirtiyorlar.

Kaynak: Haber Merkezi
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Haber Merkezi
Editör
H

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yaz
Yorumunuz yönetici onayından sonra yayınlanacaktır.
Bizi Takip Edin
- REKLAM -