Asayiş

Bayramın ilk günü İstanbul'da yollar boş kaldı

İstanbul’da Ramazan Bayramı’nın ilk gününde yollar boş kaldı. Trafik yoğunluğu sabah saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 6’ya kadar düştü.

Bayramın ilk günü İstanbul'da yollar boş kaldı

Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla İstanbul'da çok sayıda vatandaşın tatil noktaları veya memleketlerine gitmeyi tercih etmesiyle birlikte, megakentte bayramın ilk gününde yollar boş kaldı.

Sıkışık trafik görüntüleri yerini boş yollara bıraktı

Ramazan Bayramı'nın 9 günlük tatilinin başlamasıyla birlikte, İstanbullular tatil beldeleri veya memleketlerine gitmeyi tercih etti. Okulların ara tatiliyle bayram tatilinin birleşmesi, vatandaşları farklı yerlere seyahat etmeye teşvik etti. Şehir dışına yapılan seyahatlerin artmasıyla birlikte, İstanbul'un birçok kavşak ve noktasında sıkışık trafik görüntüleri yerini boş yollara bıraktı. Ancak bazı noktalarda araç hareketliliğinin hâlâ devam ettiği gözlemlendi.

Trafik yoğunluğu yüzde 6
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin cep trafik verilerine göre, sabah saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 6 olarak kaydedildi. Bu durum, megakentin bazı önemli noktalarında sakin bir trafik akışı olduğunu gösterdi. Cevizlibağ, Bakırköy gibi noktalar, havadan yapılan görüntülerle boş kalan yollarıyla dikkat çekti.

İstanbul'da yaşayan vatandaşlar, bayram tatili süresince şehir dışına çıkarak dinlenme ve tatil yapma fırsatı buldukları gibi, megakentte trafik yoğunluğunun azalmasıyla birlikte şehir içinde de rahat bir atmosfer yaşadılar.

Kaynak: Haber Merkezi
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Haber Merkezi
Editör
H

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yaz
Yorumunuz yönetici onayından sonra yayınlanacaktır.
Bizi Takip Edin
- REKLAM -