Balıkesir’de yangın çıktı. Bigadiç ilçesi kırsal Çamköy ile Burhaniye ilçesi kırsal Avunduk mahallelerinde yangın çıktığı belirlendi.
Bigadiç ilçesinin kırsal Çamköy Mahallesi'nde saat 15.45 gibi orman yangını meydana geldi. Dumanları fark eden vatandaşlar, durumu orman bölge müdürlüğüne bildirdi. İhbar üzerine yangın bölgesine Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri gönderildi.
Yangın alanına 50 personel, 3 hizmet aracı, 2 ilk müdahale aracı, 2 su ikmal aracı, 2 arazöz, 2 uçak ve 1 helikopter sevk edildi. Yangına karadan ve havadan müdahale ediliyor.
Bir orman yangını haberi de Burhaniye’den geldi. Burhaniye ilçesinin kırsal Avunduk Mahallesi'nde orman yangını çıktı. Ormandaki iki noktada birden saat 16.30 gibi alevler yükseldi. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye ekipler sevk edildi.
Alevlere Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 3 su ikmal aracı, 4 arazöz, 2 uçak ve 1 helikopter ile müdahale ediliyor.
Balıkesir Bigadiç ve Burhaniye’de ortaya çıkan yangınlara karadan ve havadan müdahale sürüyor.
Yorumlar
Yorum Yaz