Ekonomi

Altın fiyatları İran-İsrail gerilimi ile zirve yaptı!

Altın fiyatlarındaki artış, evlenmek için hazırlık yapan çiftler arasında endişe yaratıyor.

Altın fiyatları İran-İsrail gerilimi ile zirve yaptı!

Özellikle İran-İsrail gerilimi sonrasında altın fiyatlarının daha da artmasından korkan çiftler, altın alışverişlerini hızlandırmaya başladı. Bu durum, kuyumcuların da dikkatini çekti. Eskişehir'deki bir kuyumculuk mağazasının müdürü Emre Öztürk, altın fiyatlarındaki artışın süreceğini ve çiftlere altın alışverişini şimdiden yapmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Öztürk'e göre, özellikle 22 ayar altınların üretim ve satışı durduğu için çiftlerin alternatiflere yönelmeleri gerekebilir.

Ramazan Bayramı tatilinin ardından evlenmek için hazırlıklara başlayan çiftler, altın fiyatlarındaki dalgalanma nedeniyle tedirginlik yaşıyor. Öztürk, Ramazan Bayramı sırasında piyasalar kapalı olmasına rağmen altın fiyatlarında önemli bir artış olduğunu ve İran-İsrail geriliminin bu duruma ek tuz biber kattığını belirtti. Bu nedenle, çiftlere altın alışverişini bir an önce yapmaları tavsiyesinde bulundu.

Öztürk, altın fiyatlarının yüksek seviyelerde seyrine devam etmesini beklediklerini ifade etti. Bu durumda, çiftlerin altın alışverişini erkenden tamamlamalarının önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, çiftlerin tercihlerinde de değişiklikler olduğunu belirten Öztürk, daha hafif ve minimal ürünlere yönelimin arttığını söyledi.

Sonuç olarak, altın fiyatlarındaki artışın devam etmesi beklenirken çiftlerin altın alışverişini erkenden tamamlamaları öneriliyor. Özellikle 22 ayar altınların üretim ve satışının durması, alternatif tercihlere yönelmeyi gerektirebilir.

Kaynak: Haber Merkezi
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Haber Merkezi
Editör
H

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yorum Yaz
Yorumunuz yönetici onayından sonra yayınlanacaktır.
Bizi Takip Edin
- REKLAM -