AK Parti’den Memur Maaşlarına Müjde! En Düşük Maaş 22.017 TL Olacak
AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, memur maaşlarıyla ilgili seyyanen zam, Covid izni ve kira zammı sınırlaması gibi konuları içeren bir kanun teklifi sunduklarını duyurdu. Gül, seçim beyannamesinde yer alan tüm sözleri yerine getireceklerini belirtti.
AK Parti Memur Maaşları İçin Müjde Verdi!
AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, memur maaşlarına seyyanen zam, Covid izni ve kira zammı sınırlaması gibi konuları içeren bir kanun teklifi sunduklarını duyurdu. Gül, seçim beyannamesinde yer alan tüm sözleri hayata geçireceklerini vurguladı.
Gül, "Seçim beyannamemizde milletimize, 85 milyona verdiğimiz tüm sözleri bu dönemde hayata geçireceğiz; bu bizim temel hedefimizdir. Bugün, işte bu anlamda çok önemli bir adımı yine atıyoruz ve Genel Kurulumuzun iradesine sunulacak kanun teklifimizle birlikte en düşük memur maaşını 22.017 liraya yükseltiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın seçim meydanlarında söylediği, milletimize verdiği sözlerden birini hep beraber burada hayata geçirmiş olacağız, Genel Kurulumuzun iradesine sunuyoruz. Yine, ortalama memur maaşını 25.015 lira yapıyoruz. Kamu görevlilerimize 8.077 lira seyyanen zam getiriyoruz" dedi.
Covid-19 salgını nedeniyle evden çalışma iznine ilişkin bir düzenleme ihtiyacı olduğunu belirten Gül, "Bu konuda bir düzenlemeyi Genel Kurulumuzun takdirine sunuyoruz" diye konuştu.
Gül, konut kiralarına yapılacak zam oranının yüzde 25 olarak belirlenmesi ve yüzde 25'ten fazla olmaması şeklinde bir düzenlemeyi de Genel Kurulun iradesine sunduklarını ifade etti.
Gül, Türkiye Yüzyılı'nın sadece ekonomide değil, her alanda yeni bir ivme yakalayacağımız bir başlangıç olacağını kaydederek, "Tüm bu adımlar bitmiş, nihayete ermiş adımlar değil; emeklilerimizin, memurlarımızın, işçilerimizin, çalışanlarımızın, gençlerin, kadınların yanında olmaya, istihdamı artırmaya, üretimi artırmaya yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve bu yasama döneminde inşallah, vadettiğimiz tüm hedefleri gerçekleştireceğiz, vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz.
Dirençli Şehirler ve Konutlar için Yapılan Düzenlemeler
Gül, bir başka başlık olarak afetlere karşı dirençli şehirlere ilişkin düzenlemelerden bahsetti. 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketi nedeniyle büyük bir acı yaşandığını belirten Gül, vatandaşların can güvenliğinin önemli bir konu olduğunu vurguladı. 28. Dönemde bu konuda tarihi adımlar atacaklarını ve imar hukukunu anayasal düzeye çıkaracaklarını ifade etti. İmar affıyla ilgili değişikliklere izin verilmeyeceğini belirten bir hükmü Anayasa'ya ekleyeceklerini söyledi ve bu dönemde dirençli konutlarla, dirençli şehirlerle vatandaşların yanında olacaklarını belirtti.
Gül, "Bu çerçevede 180 bin kalıcı konutun ihalesi gerçekleşti. Sayın Cumhurbaşkanımızın milletimize verdiği bir söz var, bir yıl içinde bu kalıcı konutları gerçekleştireceğiz, vatandaşlarımıza teslim edeceğiz, herkes güvenli bir şekilde evinde yaşayacak. Nurdağı'na Sayın Cumhurbaşkanımız Ramazan Bayramı'nda geldi. Köy konutlarını yetmiş gün gibi kısa bir sürede teslim ettik, vatandaşlarımız güvenli bir şekilde oturuyor
Yorumlar
Yorum Yaz