Tapular artık böyle kullanılacak: Tapuda yeni dönem başlıyor!

Yeni dönemde tapu sahipleri için önemli bir değişiklik gündemde. Sahteciliğin ve güvensizliğin önüne geçmek amacıyla E-Devlet üzerinden yapılan konut ilanlarına dair yeni bir uygulama hayata geçirilecek.

Türkiye'de tapu sahiplerini ilgilendiren önemli bir uygulama hayata geçiyor. E-Devlet üzerinden kimlik doğrulaması yapılması, konut ilanlarında sahteciliğin ve manipülasyonun önüne geçmeyi amaçlıyor.

Ayrıca, tapu kaydı olmayan kişilerin yakınları adına satış yapmasını engellemek hedefleniyor. Bu düzenleme ile internet siteleri E-Devlet ile entegre edilerek tapu sorgulaması yapılacak ve satış ilanları denetlenecek.

ALINAN KARARLARLA NE AMAÇLANIYOR?

E-Devlet üzerinden getirilen şart ile konut ilanlarında sahteciliğin önüne geçilmesi hedefleniyor.

İlan sahiplerinin E-Devlet üzerinden yapacağı kimlik doğrulaması ile piyasadaki manipülasyona yol açan ilanların kaldırılması amaçlanıyor.

Diğer bir amaç ise üzerlerine tapu kaydı bulunmayan vatandaşların yakınları adına konut ve arsalarını satışa çıkaramayacaklar.

E-devlet üzerinden tapu bilgilerini doğrulamayanlar ilan veremeyecek.

SATIŞ İLANLARI DENETLENECEK

Yeni düzenleme kapsamında internet siteleri E-Devlet ile entegre edilecek ve bu entegrasyon aracılığıyla tapu sorgulaması yapılarak satış ilanları denetlenecek.

Ayrıca fahiş fiyat veren ev ve arsa sahipleri ise yasal yaptırımlarla karşı karşıya kalacak ve yüklü miktarda ceza ödemek zorunda kalacaklar.

UYGULAMA NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

E-Devlet sistemi ise 1 Kasım 2023 tarihinde başlayacak ve gayrimenkul ilanlarını tapu kayıtlarıyla eşleştirecek.

26 Eki 2023 - 11:31 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kaleninsesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kaleninsesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kaleninsesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kaleninsesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.