Ünlü Piyanist Fazıl Say'ın barış çabaları: İsviçre konserleri iptal edildi

Son günlerde gündemden düşmeyen sanatçı Fazıl Say’ın bestelediği ‘100. Yıl Marşı’nı, Cumhuriyetin 100. yılında 100 öğrenci, 2 bin 206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı’nda seslendirdi.

Fazıl Say’ın 100. Yıl Marşı, Nemrut Dağı zirvesinde seslendirildi
Fazıl Say’ın 100. Yıl Marşı, Nemrut Dağı zirvesinde seslendirildi 2
Video için play'e tıklayın

Ünlü piyanist Fazıl Say, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duruşunu ve barış için gösterdiği çabaları desteklediğini açıkladı. Ancak bu açıklamasının ardından İsviçre'deki 4 konseri iptal edildi.

Son günlerde adından sıkça söz ettiren Fazıl Say, Cumhuriyetin 100. yılına denk gelen bu dönemde öğrenciler tarafından Nemrut Dağı zirvesinde seslendirilen 100. Yıl Marşı ile gündemde. Malatya'daki Nesibe Aydın Yıldızlar İlkokulu'nda eğitim gören 100 öğrenci, müzik öğretmeni Ezgi Karaman'ın şefliğinde bu önemli marşı büyük bir başarıyla seslendirdi.

21 Eki 2023 - 17:37 Adiyaman- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kaleninsesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kaleninsesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kaleninsesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kaleninsesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.