İsrail vahşetine karşı bütün dünya ayakta

İsrail tarafından Baptist Hastanesi'ne düzenlenen hava saldırısı bütün dünyayı ayağa kaldırdı. Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, İnsani Yardım Kuruluşları ve Ülke başkanları, İsrail'in hastaneye saldırısını kınadı. İstanbul'da binlerce vatandaş, İsrail Başkonsolosluğu önünde toplandı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını artırması ve bir hastaneyi bombalamasının ardından bütün dünyadan tepki mesajları geldi. Başta AB ve BMm olmak üzere, ülke başkanları ve insani yardım kuruluşları, yaptıkları açıklamalarla saldırıyı kınadı. 

İstanbul

500'den fazla kişinin ölümüne neden olan hastane saldırısı, Türkiye'de de tepkilere yol açtı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar ve Siyasiler birbiri ardında kınama mesajları yayınlarken binlerce vatandaş, ellerinde bayraklarla İsrail'in İstanbul başkonsolosluğu önünde toplanarak saldırıyı protesto etti. Zaman zaman gerilimin arttığı protestolarda, binaya yumurta atan vatandaşlar, bariyerleri aşmak isterken güvenlik güçlerine zor anlar yaşattı. Polis, yaşanan arbede sonrası biber gazı kullandı. 

Ankara

İsrail'in Ankara Büyükelçiliği Konutu önünde de protesto gösterileri yaşandı. Bir çok Sivil Toplum Kuruluşunun katıldığı protesto eylemlerine, yoldan geçen vatandaşlar da korna çalarak destek verdi. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, vatandaşlardan güvenlik güçlerine yardımcı olmalarını istedi. Altun sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği son katliamın oluşturduğu haklı öfke bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de karşılık buldu. Vatandaşlarımızın İsrail’e yönelik tepkilerini gösterirken demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde hareket etmeleri ve güvenlik güçlerimizin kamu düzenini korumaya yönelik gayretlerinde kendilerine yardımcı olmaları son derece önemlidir. Bugün bizlere düşen, mazlum Filistin halkının sesi olmak, birlik ve beraberlik içinde hareket etmektir. Sesimizi yükseltirken sağduyumuzu korumalı, metanetimizi muhafaza etmeliyiz. Tepkilerimizin demokratik sınırlarda kalması elzemdir. Hakikatin, mazlumların, aklın ve barışın sesi olduğumuzu tüm dünyaya birlikte göstereceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçirmeye yönelik daveti milletimizin ortak vicdanının sesidir. Bir kez daha İsrail'in Gazze'de sivilleri hedef alan saldırılarını kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyoruz” dedi. 

18 Eki 2023 - 00:44 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kaleninsesi Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kaleninsesi Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kaleninsesi Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kaleninsesi Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.