Kararın ardından Çanakkale İl Başkanlığı görevine Avukat Koray Akkuş atandı. Ancak bu atamaya Çanakkale örgütünden peş peşe sert açıklamalar geldi. İl Başkanı Levent Gürbüz, Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun ve CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, alınan kararları tanımadıklarını duyurdu.

26 İl Yönetimi Görevden Alındı

CHP Parti Sözcüsü Müslim Sarı, MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, 26 il yönetiminin görevden alındığını, ayrıca 7 il başkanı hakkında da kesin ihraç talebiyle disiplin süreci başlatıldığını açıkladı.

Bu kapsamda CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz görevden alınırken, yerine Avukat Koray Akkuş'un atandığı duyuruldu.

İbrahim Can Ergun: "Bu Atamayı Kabul Etmiyoruz"

Kararın açıklanmasının ardından CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda atamaya sert tepki gösterdi.

Ergun açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Butlanı zaten tanımıyoruz. Partisini bırakıp Gelibolu'da başka bir partiden aday olan ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne Gelibolu'da seçim kaybettiren bir kişinin sözde atanmasını da kabul etmiyoruz. Partimizdeyiz. Seçilmiş İl Başkanımız Levent Gürbüz'dür."

Levent Gürbüz: "Bu Kararlar Hükümsüzdür"

İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı’ndan Ankara’daki “Bayrak Açıyorum” Mitingine Davet
İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı’ndan Ankara’daki “Bayrak Açıyorum” Mitingine Davet
İçeriği Görüntüle

Görevden alınan CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz de parti binası önünde Tarla Sokak'ta düzenlediği basın açıklamasında kararları tanımadıklarını söyledi.

Gürbüz, Parti Meclisi üye sayısının 40'ın altına düştüğünü, bu nedenle Parti Meclisi ile MYK'nın hukuken görev yapamayacağını savundu.

Bölge Adliye Mahkemesi'nin mutlak butlan kararının ardından alınan tüm kararların hükümsüz olduğunu öne süren Gürbüz, CHP Çanakkale İl Başkanlığı binasını terk etmeyeceklerini açıkladı.

İsmet Güneşhan: "Genel Başkanımız Özgür Özel'dir"

CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan da gece saatlerine kadar İl Başkanlığı binasında partililerle birlikte olduklarını belirterek alınan kararları kabul etmediklerini ifade etti.

Güneşhan açıklamasında, CHP örgütünün mutlak butlan kararlarına teslim olmayacağını belirterek, "Genel Başkanımız Özgür Özel'dir, Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu'dur." ifadelerini kullandı.

Koray Akkuş'un İl Başkanlığı görevine atanmasını kabul etmediklerini söyleyen Güneşhan, Akkuş'un daha önce Gelibolu'da başka bir partiden belediye başkan adayı olduğunu ve CHP'nin seçim kaybetmesine neden olduğunu öne sürdü.

Güneşhan, mevcut il yönetiminin görevine devam edeceğini ve İl Başkanlığı binasını terk etmeyeceklerini de sözlerine ekledi.

Çanakkale Örgütünde Gözler Sürecin Nasıl İşleyeceğinde

Genel Merkezin görevden alma kararı ile Çanakkale örgütünün "kararı tanımıyoruz" açıklamaları, kentte CHP içinde yeni bir hukuki ve siyasi sürecin kapısını araladı.

Mevcut il yönetiminin görevini sürdürme kararlılığı ile Genel Merkez tarafından yapılan atamanın nasıl uygulanacağı ve yaşanacak gelişmelerin önümüzdeki günlerde netlik kazanması bekleniyor.

Muhabir: EREN DERDES