Çanakkale Şehit ve Gaziler Derneği’nden sert tepki!
Terör örgütü YPG yandaşlarının Nusaybin-Kamışlı sınır hattında Türk bayrağına yönelik düzenlediği saldırı tepkilere neden oldu. Bayrak indirme provokasyonuna, hükümetten ardı ardına yapılan açıklamalarla sert tepki gösterilirken, Çanakkale Şehit ve Gaziler Derneği de saldırıyı lanetledi. Çanakkale Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Gökhan Uz yaptığı açıklamada; “Çanakkale, şehitlerin ve kahramanların diyarıdır. Bu topraklar; vatan uğruna gözünü kırpmadan can verenlerin, istiklal ve hürriyet için destan yazanların emanetiyle yoğrulmuştur. İşte bizler, Çanakkale’den; şehit ve gazi aileleri olarak, bu aziz mirasın bilinciyle ve sorumluluğuyla sesleniyoruz. Şanlı Türk bayrağımıza yönelik gerçekleştirilen her saldırı; yalnızca bir sembole değil, milletimizin birlik ve beraberliğine, devletimizin egemenliğine, şehitlerimizin aziz hatırasına ve gazilerimizin fedakârlıklarla yazdığı onurlu tarihe yöneltilmiş alçak bir girişimdir” dedi.

“Türk bayrağı; rengini şehitlerimizin mübarek kanından almış, gazilerimizin bedenlerinde taşıdığı fedakârlıklarla yücelmiş mukaddes bir emanettir”
“Mardin Nusaybin–Kamışlı sınır hattında terör örgütü yandaşları tarafından ay yıldızlı al bayrağımıza uzatılan kirli eller; terörün gerçek yüzünü ve bu provokasyonların ardındaki karanlık niyetleri bir kez daha gözler önüne sermiştir” diyen Başkan Uz; “Aynı şekilde Irak’ın kuzeyinde, terör sempatizanları tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî kurumlarına ve bayrağımıza yönelik gerçekleştirilen saldırılar; devletimizin terörle mücadelesindeki kararlı duruşunu hedef alan açık provokasyonlardır. Türk bayrağı; rengini şehitlerimizin mübarek kanından almış, gazilerimizin bedenlerinde taşıdığı fedakârlıklarla yücelmiş mukaddes bir emanettir. Bu bayrak; Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Kıbrıs’ta, Güneydoğu’da ve sınır ötesinde verilen mücadelenin adıdır.
“Hiçbir saldırı cezasız kalmayacak, hiçbir provokasyon amacına ulaşamayacaktır”
Bu bayrak için evlatlar toprağa verildi, bu bayrak için uzuvlar feda edildi, bu bayrak için hayatlar adandı. Bizler; şehit anaları, şehit babaları, şehit eşleri ve evlatları, gazi kardeşleri ve aileleri olarak çok iyi biliyoruz ki; Bayrağa uzanan el, şehide uzanmıştır. Bayrağa yönelen dil, gazinin onurunu hedef almıştır. Ve bu millet, emanetine uzanan hiçbir ihaneti ne unutur ne de cevapsız bırakır. Çanakkale Şehit ve Gaziler Derneği olarak açık ve net bir şekilde ifade ediyoruz: Türkiye Cumhuriyeti Devleti; terörle mücadelede olduğu gibi, kutsal değerlerimize yönelik her alçak girişimde de hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde en kararlı duruşu sergileyecek kudrete sahiptir. Hiçbir saldırı cezasız kalmayacak, hiçbir provokasyon amacına ulaşamayacaktır. Bu tür eylemler; Terörsüz Türkiye hedefimizi asla zayıflatamayacak, aksine milletimizin birlik ve beraberliğini daha da güçlendirecektir. Şehit ve gazi ailelerinin vakur duruşu, bu toprakların asla sahipsiz olmadığının en açık göstergesidir” şeklinde konuştu.
“Alçak saldırıları en güçlü şekilde lanetliyoruz”
Başkan Uz sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Ay yıldızlı al bayrağımız; bu milletin namusu, bu devletin onuru, şehitlerimizin emanetidir. Bayrağımız da bu vatan da sahipsiz değildir. Çanakkale’den, kahramanlar diyarından; şehit ve gazi aileleri olarak Şanlı bayrağımıza yönelik gerçekleştirilen bu alçak saldırıları en güçlü şekilde lanetliyor, Şehitlerimizin aziz hatırası ve gazilerimizin onuru adına devletimizin terörle mücadelesinde dün olduğu gibi bugün de yarın da kararlılıkla yanında olduğumuzu kamuoyuna saygıyla ilan ediyoruz. Canımız da kanımız da, bu vatan ve bu bayrak uğruna feda olsun.”




