Gelibolu’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Fener Alayı düzenlenecek. Etkinlik, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1919 yılında Samsun’a çıkarak başlattığı bağımsızlık mücadelesine atıfta bulunarak, milli birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmeyi amaçlıyor.

Anma yürüyüşü 19 Mayıs Pazartesi günü saat 20.30’da gerçekleştirilecek. Katılımcılar, Gazi Süleyman Paşa Heykeli’nin bulunduğu dönel kavşakta toplanacak. Türk bayrakları ve meşalelerle marşlar eşliğinde yürüyüşe geçilecek olan etkinlikte, 106 yıl önce yakılan bağımsızlık ateşinin ruhu yaşatılacak.

Organizasyon, özellikle gençlerin Cumhuriyet değerlerine olan bağlılığını vurgularken, tüm vatandaşlara da birlik içinde kutlama çağrısı niteliği taşıyor. Etkinliğe katılımın yüksek olması bekleniyor.

Gelibolu Belediyesi, Fener Alayı etkinliğini şu paylaşımla duyurdu:

Fener Alayı’nda buluşuyoruz! Gelibolu’da yanan her meşale, 106 yıl önce Samsun’a çıkan bir umudu taşıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe armağan ettiği bu anlamlı günde, onun izinden yürümek, Cumhuriyet ışığını hep birlikte taşımak için Fener Alayı’nda buluşuyoruz. Gelin, bayraklarımızla, meşalelerimizle, marşlarla bu gururu birlikte yaşayalım!

 

Milletvekili Uz’dan Başkan Erkek’e ziyaret
Milletvekili Uz’dan Başkan Erkek’e ziyaret
İçeriği Görüntüle

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi