Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 500 bin sosyal konut projesini başlatmaya hazırlanıyor. TOKİ iş birliği ile 81 kentte 500 bin konut inşa edilecek. Sene sonunda başlayacak olan proje ile afet riskine karşı güvenli konutlar inşa edilecek. Aynı zamanda vatandaşların 81 şehirde bütçe dostu fiyatlarla konuta ulaşmaları mümkün kılınacak.

500 BİN SOSYAL KONUT PROJESİNDE KİMLERE KONTENJAN AYRILACAK?
500 bin sosyal konut projesiyle ilgili en çok merak edilen hususlardan biri de kontenjan konusu oldu. Bu projede emekliler, şehit yakını ve gaziler, gençler, en az üç çocuğu olan aileler ve engelliler için özel kontenjan ayrılacak.

KİRALIK KONUTLAR İNŞA EDİLECEK
Proje kapsamında ilk defa kiralık konutlar inşa edilecek. TOKİ, kampanya dahilinde İstanbul’da ilk kez kiralık konut projesini hayata geçirmiş olacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Eylül günü Kabine Toplantısı'nda konuyla alakalı olarak açıklama yaptı ve kararın hayata geçirileceğini duyurdu. Erdoğan, "Kiralık konut uygulamasına ilk defa geçiyoruz. İlk kez kiralık konut uygulamasını TOKİ'yle başlatacağız. Sosyal konutların bir kısmını uygun şartlarla kiralayacak, dar gelirli ailelerimizi rahatlatacağız" ifadelerini kullandı.

240 AYA VARAN TAKSİT OLANAĞI
500 bin sosyal konut projesinde 240 aya varan taksit olanağı sunulacak. Müracaatlar e-Devlet aracılığı ile yapılacak. Sembolik bir bedel ödenip kura sistemine dahil olunacak. Konutlar çoğunlukla 2+1 ve 3+1 dairelerden meydana gelecek. Yüzde 10 peşin ödeme ve 240 aya ulaşan vadeyle satışa çıkarılacak.

BAKAN KURUM DUYURDU
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da 500 bin sosyal konut projesi konusunda bir açıklama yapmıştı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Önümüzdeki ay sayın Cumhurbaşkanımız 81 ilde hayata geçirilecek sosyal konut kampanyasının detaylarını paylaşıyor olacak. Burada deprem bölgesine bir müjde vermek istiyorum. Deprem bölgesinde hak sahibi olmayan tüm vatandaşlarımız için yeni sosyal konut kapsamında konutlarımızı yapacağız. Evi olmayan, dar gelirli, emekli vatandaşlarımız, gençlerimiz, şehit gazi yakınlarımız için sosyal konut kampanyasını başlatıyor olacağız. Deprem bölgesine ekstra bir kontenjan ayıracağız. Gençlerimize en az 3 çocuğu olan ailelerimize avantajlar sağlayacağız."

Yorumlar