Başta CHP'li gençlik örgütleri ve il ve ilçe teşkilatları olmak üzere binlerce kişi, “Bir İmamoğlu’nu engellediniz, on binlercesi geldik” mesajıyla bu sessiz protestoya katıldı. Kısa sürede yayılan kampanya, sosyal medyada büyük ilgi görürken, #İmamoğlu etiketi X gündeminde üst sıralara yükseldi.

Kampanyaya destek veren kullanıcılar, İmamoğlu’nun demokrasi, özgürlük ve halk iradesine olan bağlılığını vurgularken, yapılan engellemenin kabul edilemez olduğunu belirtti. CHP cephesinden yapılan açıklamalarda ise bu hareketin, "halkın sesinin susturulamayacağını gösteren simgesel bir duruş" olduğu ifade edildi.

Ekoloji ve İklim Adaleti masaya yatırılıyor
Ekoloji ve İklim Adaleti masaya yatırılıyor
İçeriği Görüntüle

X platformunda Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili İsmetr Güneşhan, CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun da profil fotosunu değiştirdi. 

Muhabir: Funda Kılıç