Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gerçekleştirilen ziyarette, esnaf ve sanatkârların çözüm bekleyen sorunları AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'e iletildi.
Ankara temasları kapsamında Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in başkanlığındaki heyette yer alan ÇESOB Başkanı Ünal Özcan, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'i Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ziyaret etti.
Görüşmede, Türkiye genelindeki esnaf ve sanatkârların uzun süredir çözüm beklediği birçok başlık gündeme geldi. Heyet tarafından özellikle Bağ-Kur prim gün sayısının 7 bin 200 güne indirilmesi, esnafın finansmana erişiminin kolaylaştırılması, kredi ve yapılandırmalarda uygulanan faiz oranlarının yeniden değerlendirilmesi, bankaların POS komisyon oranlarının düşürülmesi ve küçük esnafı koruyacak Perakende Yasası'nın bir an önce yürürlüğe girmesi talepleri dile getirildi.

Bunun yanı sıra, yerel esnafı olumsuz etkilediği belirtilen festival ve benzeri organizasyonlara ilişkin yasal düzenleme ihtiyacı da görüşmenin önemli gündem maddeleri arasında yer aldı.
ÇESOB Başkanı Ünal Özcan, görüşmede Çanakkale'deki esnaf ve sanatkârların karşılaştığı sorunları ve beklentileri de AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'e ilettiklerini belirtti.
Özcan, çözüm bekleyen konuların takipçisi olacaklarını vurgulayarak, esnafın üretmeye, istihdam oluşturmaya ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edebilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi adına çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti.




