Fenerbahçe'de yeni sözleşme!
Fenerbahçe'de yeni sözleşme!
İçeriği Görüntüle

Şehitler diyarı Çanakkale’den başlayarak Medine-i Münevvere ve Allah’ın evi Kâbe’ye uzanacak, yaklaşık 4 bin kilometrelik anlamlı bir farkındalık yolculuğu için hazırlıklar başladı. Bisikletle gerçekleştirilecek “Çanakkale’den Kâbe’ye Vicdan Yolculuğu”, zulme karşı adaletin, savaşa karşı barışın ve karanlığa karşı merhametin sesini sınırların ötesine taşımayı amaçlıyor.

Projenin sahibi Murat Tecimen, bu yolculuğun bir spor faaliyeti değil; bir vatandaşın, bir babanın ve bu ülkenin evladının vicdan çağrısı olduğunu vurguladı. Tecimen; Gazze’de, Doğu Türkistan’da ve dünyanın dört bir yanında yaşanan zulümlere dikkat çekerek, özellikle çocukların yaşam hakkını savunmak ve insanlığın ortak vicdanına seslenmek için yola çıkacağını ifade etti.

Daha önce lösemili çocuklar için gerçekleştirdiği uzun soluklu bisiklet yolculukları ve aziz şehitlerimiz adına hayata geçirdiği yaklaşık 2 bin kilometrelik “Vefa Pedalı” projeleriyle tanınan Tecimen, bu yeni yolculuğun da Türkiye’nin insani duruşunu ve barış çağrısını uluslararası alanda görünür kılmayı hedeflediğini belirtti.

Hazırlık sürecini, “Yol uzun, niyet büyük. Niyet hayır, akıbet hayır olsun” sözleriyle özetleyen Tecimen; bu yolculukta en büyük gücünün dualardan, gönül desteğinden ve kamuoyunun sahiplenmesinden geleceğini dile getirdi. Projenin hazırlık ve planlama süreci devam ederken, çıkış tarihi ve güzergâh detaylarının önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi.

“Çanakkale’den Kâbe’ye Vicdan Yolculuğu”; barış çağrısını sınırların ötesine taşıyan, adalet ve merhameti yeniden hatırlatan ve çocukların ölmediği bir dünya temennisini güçlü bir şekilde dile getiren samimi bir vicdan çağrısı olmayı hedefliyor.

Tecimen, yolculuğun anlamını şu sözlerle ifade etti:

“Denizde Mavi Marmara neyse, karada mazlumlar için pedallayan irade benim.”

Bu proje; vicdanın, insanlığın ve umudun yolculuğudur.

Murat Tecimen, bu anlamlı yolculuk boyunca tüm vatandaşlardan dua ve gönül desteği beklediğini de ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ