Çanakkale’nin kahraman isimlerinden Ezineli Yahya Çavuş, düzenlenen etkinlikle anıldı. Bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen program, Çanakkale Dağcılık ve Doğa Sporları Spor Kulübü (ÇADAK) koordinasyonunda yapıldı. Etkinliğe Eceabat Kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu katıldı.
Etkinlik kapsamında motosiklet ve bisiklet sürücüleri, doğa yürüyüşçüleri ve mehteran takımı eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Vatandaşlar, yürüyüşe yoğun ilgi gösterdi.

Programda, Çanakkale ruhunun sembol isimlerinden Ezineli Yahya Çavuş ile birlikte tüm şehitler ve gaziler rahmet, minnet ve şükranla anıldı.
“Kahramanlık gelecek nesillere aktarılmalı”
Etkinlikte konuşan Kaymakam Yusuf Kaptanoğlu, Yahya Çavuş’un sergilediği kahramanlığın ve vatan sevgisinin gelecek nesillere aktarılmasının büyük önem taşıdığını ifade etti. Kaptanoğlu, organizasyonda emeği geçen kurum ve gönüllülere teşekkür etti.
Etkinlik yoğun katılımla tamamlandı
Şiir dinletileri, halk oyunları gösterileri ve mehteran takımının performanslarıyla devam eden program, vatandaşların yoğun katılımıyla sona erdi.




