Çanakkale Ticaret Borsası’nda yeni dönemin yönetim kadrosunu şekillendirecek Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği Seçimleri için üyeler sandık başına gitti. 11 Ekim Pazar günü borsanın hizmet binasında gerçekleştirilen seçimlerde saat 09.00 itibarıyla başlayan oy verme işlemi devam ediyor. Çanakkale iş dünyasının yakından takip ettiği seçimlerde üyeler, önümüzdeki dönemde kendilerini temsil edecek meslek komitesi ve meclis üyelerini belirlemek için oy kullanıyor. Saat 17.00'de sona erecek oy verme işleminin ardından sandıkların açılması ve sonuçların belirlenmesi bekleniyor.

Başkanlık Yarışında İki İsim Öne Çıkıyor

Çanakkale Ticaret Borsası'nda mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Çanakkale İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Emrah Kuru, yeni dönem başkanlığı için yarışıyor. Her iki ismin de birinci meslek komitesinden seçime girmesi, bu gruptaki yarışı seçimlerin öne çıkan başlıklarından biri haline getirdi.

Meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimlerinin ardından oluşacak yeni meclis yapısı, yönetim kurulu başkanlığı seçiminin de yolunu açacak. Bu nedenle sandıktan çıkacak sonuçlar, Çanakkale Ticaret Borsası'nın önümüzdeki dönem yönetiminin şekillenmesi açısından önem taşıyor.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı geçersiz oy iddiasını mahkemeye taşıyacak mı? Eyüpsultan’da seçim nasıl sonuçlandı?
AK Parti İstanbul İl Başkanlığı geçersiz oy iddiasını mahkemeye taşıyacak mı? Eyüpsultan’da seçim nasıl sonuçlandı?
İçeriği Görüntüle

402 Üyenin Oy Kullanması Bekleniyor

Toplam 460 üyesi bulunan Çanakkale Ticaret Borsası'nda seçimlere 402 üyenin katılarak oy kullanması bekleniyor. Yedi meslek komitesinde gerçekleştirilen seçimlerde üyeler, bağlı bulundukları gruplarda kendilerini temsil edecek isimleri belirliyor.

Seçimlerde birinci, ikinci, altıncı ve yedinci meslek komitelerinde iki liste yarışırken, üçüncü, dördüncü ve beşinci meslek komitelerinde ise tek liste bulunuyor. Özellikle çift listeli komitelerde ortaya çıkacak sonuçlar, yeni dönem meclisinin oluşumunda belirleyici olacak.

Gözler Saat 17.00'de Açılacak Sandıklarda

Çanakkale Ticaret Borsası hizmet binasında devam eden seçimlerde oy verme işlemi saat 17.00'de tamamlanacak. Sandıkların kapanmasının ardından yapılacak sayımla birlikte meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimlerinin sonuçları netleşecek.

Yeni dönemde görev yapacak temsilcilerin belirlenmesinin ardından yönetim kurulu başkanı ve diğer yönetim organlarının seçileceği aşamaya geçilecek. Çanakkale iş dünyasının yakından takip ettiği seçim sürecinde gözler, Abdullah Deniz ile Emrah Kuru'nun yarıştığı birinci meslek komitesi başta olmak üzere sandıktan çıkacak sonuçlara çevrildi.

Muhabir: Utku Yaşar Cüce