Gelibolu'da askeri personele orman yangınlarıyla mücadele eğitimi verildi
Gelibolu'da askeri personele orman yangınlarıyla mücadele eğitimi verildi
İçeriği Görüntüle

Bu yıl da geleneksel hale gelen “Otizme Kırmızı Işık Yak” kampanyası çerçevesinde kentin simge noktaları kırmızı ışıkla aydınlatıldı. Görsel farkındalık oluşturmayı hedefleyen uygulama ile otizmli bireylerin toplumda daha görünür olması amaçlandı.

Kıvılcım Spor Akademisi Kurucu Müdürü ve antrenörlerinden Serap Şengezer, kent merkezinde vatandaşlara yönelttiği sorularla hem farkındalık oluşturdu hem de toplumun konuya bakış açısını ölçtü.

Vatandaşlar ise otizm konusunda toplumda hâlâ ciddi önyargılar bulunduğuna dikkat çekti. Görüş bildiren birçok kişi, özel gereksinimli bireylerin yaşamını kolaylaştıracak çevresel düzenlemelerin artırılması gerektiğini ifade ederken, bu bireylerin sosyal hayatın her alanında daha görünür olması gerektiğini dile getirdi.

Muhabir: EREN DERDES