İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri “Arap Emrah” olarak bilinen grupla bağlantılı olduğu değerlendirilen kişilere yönelik harekete geçti.
Operasyonlar; İstanbul, Ankara, Kocaeli, Mardin, Diyarbakır, Çanakkale, Muş ve Trabzon’da gerçekleştirildi.
Çanakkale’de de operasyon düzenlendi
Sekiz ili kapsayan çalışmalarda Çanakkale’de belirlenen adreslere de operasyon gerçekleştirildi. Operasyonların tamamında örgütle bağlantılı olduğu belirtilen 33 şüpheli yakalandı.
Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenilirken, soruşturma kapsamında yeni gelişmelerin yaşanabileceği bildirildi.
Silah ve mühimmat ele geçirildi
Adreslerde gerçekleştirilen aramalarda 3 ruhsatsız tabanca, 1 pompalı tüfek ile çok sayıda mermi ele geçirildi.
Ele geçirilen silah ve mühimmata el konulurken, operasyon kapsamında elde edilen dijital materyallerin de incelemeye alındığı belirtildi.
38 sosyal medya hesabına erişim engeli
Soruşturmanın sosyal medya ayağında da dikkat çeken bir adım atıldı. Suç örgütü adına propaganda yapıldığı tespit edilen 38 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi.
Emniyet birimlerinin, suç örgütlerinin sosyal medya üzerinden propaganda faaliyetleri ve yeni üye kazanma girişimlerine yönelik çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.





