Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Sağlık

Uzman doktor uyardı; Estetikte doğallık korunmalı

✍️ Haber Merkezi 📅 15 Temmuz 2023 12:23 👁️ 3 görüntüleme

Son zamanların çılgın trendlerinden olan estetiklerin önüne geçilmiyor. Her gün yeni bir estetik yöntemini öğrensiğimiz bu dönemde uzmandan uyarı geldi; Doğallık korunmalı..  İşte detaylar

Op. Dr. Burak Olgun, estetik bir yüz için en çok tercih edilen uygulamalardan biri olan çene dolgusu hakkında merak edilenleri anlattı. Dr. Olgun, güzel yüzün sırrının çene dolgusu olduğunu söyledi.
Op. Dr. Burak Olgun, çene hattında kavis oluşturarak kişiye daha simetrik, güçlü bir çeneyle birlikte genç ve güzel bir görünüm kazandıran uygulamayla ilgili merak edilenleri anlattı.


Dr. Olgun, “Estetikte önemli olan ‘altın oran’ prensibinde, çene hattının yanlardan keskin bir görüntüye sahip olması beklenir. Genetik faktörler nedeniyle çene yuvarlak ya da köşeli olabilir, özellikle yaşla birlikte çenenin formunda küntleşme oluşabilir, çene hattı zaman içinde meydana gelen sarkmayla birlikte keskinliğini yitirebilir. Böyle durumlarda daha simetrik ve daha güçlü bir çene görüntüsü elde etmek için çene dolgusundan faydalanıyoruz” dedi.

ÇENE DOLGUSUYLA YÜZ HATLARI ŞEKİLLENİYOR


Çene dolgusu ile yüz hattının kolayca şekillendirildiğini dile getiren Op. Dr. Burak Olgun, “Çene hattına yapılan dolgu uygulaması söz konusu bölgeye keskinlik kazandırmakla beraber ciltteki sarkmaları toparlar, gıdıyı saklar ve boynun daha ince görünmesini sağlar. Kişiye çok daha genç bir görünüm kazandıran çene dolgusu, cerrahi bir işlem gerektirmediğinden oldukça kolay bir şekilde uygulanır. 15 ila 30 dakika arasında tamamlanan konforlu bir süreçtir” şeklinde konuştu.

İŞLEM KISA SÜRÜYOR

Op. Dr. Burak Olgun, çene dolgusunun nasıl yapıldığını anlatarak, “Öncelikli olarak çenede dolgu uygulayacağımız bölgeyi belirleyip işaretliyoruz. İşlem yapacağımız bölgeye anestezi uygulayarak uyuşmasını bekliyoruz. Sonrasında FDA onaylı dolguları ince uçlu iğneler yardımıyla çenede eksiklik olan bölgelere uyguluyoruz. Kişiler, kısa süren bu işlem sonrasında günlük hayatına devam edebiliyor. Herhangi bir bandaja da gerek duyulmuyor. Yalnızca uygulamadan 1 hafta sonra bir doktor muayenesi yapılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

AĞRISIZ BİR İŞLEM


Çene dolgusunun acısız ve ağrısız bir işlem olduğunu, işlemin en büyük avantajının da anında değişim sağlaması olduğunu belirten Op. Dr. Burak Olgun, “Çene dolgusu, kişide hemen gözle görülür bir değişim meydana getirir. Dolgunun tam olarak çeneye oturması 1 ayı bulabilir. Bu süreçte biz hastalarımızdan sıcak sauna, hamam gibi aşırı sıcak ortamlardan uzak durmalarını istiyoruz” dedi.

DOĞALLIK KORUNMALI


Op. Dr. Burak Olgun, çene dolgusunun kişiye özel bir planlama ile yapılması gerektiğine ve doğallığı korumanın önemine de dikkat çekerek, “Çene dolgusu, kişiye özel planlanmalı. Yapılacak işlem, yüzün diğer bölgeleriyle uyumlu olmalı. Doktorun en uygun dolgu malzemesini yüzün doğru noktalarına uygun miktarda uygulaması çok önemli. İşlem yapılırken doğallık korunmalı” diye konuştu.
Dr. Olgun, uygulamanın kalıcılığı hakkında da şunları söyledi:
“Çene dolgusunun kalıcılık süresi 1 ila 2 yıl arasında değişir. İşlem için ideal kiloda olmanız ve genel sağlık durumunuzun da iyi olması gerekir.”

İlgili Haberler

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Baysal uyardı; "Öksürüğün nedeni her zaman akciğer kaynaklı olmayabilir"
17.09.2026
Çan'da kardiyoloji uzmanı göreve başladı!
17.09.2026
Biga Devlet Hastanesi'nde SDS değerlendirmesi; Sağlıklı Bireyler, Güçlü Yarınlar!
17.09.2026
Erken tanı hayat kurtarıyor; Çan'da bilgilendirme standı kuruldu!
16.09.2026
Çan'da HAP tatbikatı!
16.09.2026
Lapseki Devlet Hastanesi’ne yeni uzman hekim
16.09.2026
Çanakkale’de sağlık çalışanlarına “Gebelik, Kadın ve Anne Sağlığı” eğitimi
16.09.2026
Biga'da yeni hekim göreve başladı!
16.09.2026
Sağlığınız için kontrolü ihmal etmeyin!
16.09.2026
Bayramiç Devlet Hastanesi'nde atık yönetimi eğitimi!
16.09.2026
Yenice’de lenfoma farkındalığı için stant açıldı
15.09.2026
Op. Dr. Ali Ömür Aydın'dan hayati uyarı!
15.09.2026
Çanakkale Devlet Hastanesi’nde Robotik Rehabilitasyon Ünitesi hizmete girdi
15.09.2026
Çan Devlet Hastanesi’nden Dünya Sepsis Günü’nde farkındalık mesajı
14.09.2026
Yenice’de Halk Sağlığı Haftası’nda anne ve çocuklara yönelik farkındalık çalışmaları
13.09.2026
Ezine’de tütün kullanımına karşı farkındalık çalışması
13.09.2026