Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Ekonomi

Türk Lirası Tarihi Değer Kaybı Yaşıyor! Döviz ve Altın Fiyatları Yükselişte! Uzmanlar Uyarıyor!

✍️ Haber Merkezi 📅 18 Temmuz 2023 18:16 👁️ 27 görüntüleme

Türk Lirası, döviz karşısında tarihinde görülmemiş bir değer kaybı yaşıyor. Euro'nun 31 TL'yi, Dolar'ın 27 TL'yi, gram altının ise 1.745 TL'yi aşmasıyla birlikte uzmanlar, döviz ve altın fiyatlarının daha da yükseleceği konusunda uyarıyor.

Türk Lirası Tüm Zamanların En Büyük Değer Kaybını Yaşıyor

Türk Lirası, döviz karşısında tarihinde görülmemiş bir değer kaybı yaşıyor. Euro'nun 31 TL'yi, Dolar'ın 27 TL'yi, gram altının ise 1.745 TL'yi aşmasıyla birlikte uzmanlar, döviz ve altın fiyatlarının daha da yükseleceği konusunda uyarıyor.

Vergi Artışları ve Bütçe Açığı TL'nin Değerini Etkiliyor

Türk Lirası'nın değer kaybetmesinin nedenleri arasında vergi artışları ve bütçe açığı yer alıyor. Vergi artışlarıyla birlikte birçok ürüne ek vergi yükü getirildi. Bütçe açığı ise seçim harcamaları ve deprem gibi faktörlerle arttı.

Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve Ekonomik Yönetim

Cumhurbaşkanlığı sistemi, ekonomik politikaların belirlenmesinde ve denetlenmesinde sorunlar yaratıyor. Yetki yoğunluğu ve denetim mekanizmalarının zayıflığı, ekonomik istikrarı olumsuz etkiliyor. Faiz oranlarının belirsizliği ve ekonomik kurumların bağımsızlığının tehlikeye girmesi de piyasalarda güvensizlik yaratıyor.

Türkiye'nin Geleceği ve TL'nin Durumu

Türkiye'nin ekonomik politikaları ve alacağı reform adımları, Türk Lirası'nın değer kaybının sonlanması için kritik öneme sahip. Makroekonomik istikrarı sağlamak, bütçe açığını azaltmak, enflasyonu düşürmek ve piyasalara güven vermek gerekiyor. Aksi takdirde, TL'nin değer kaybı devam edebilir ve döviz ile altın fiyatları daha da yükselebilir.

Türkiye'nin ekonomik politikalarının belirlenmesi ve uygulanması, TL'nin değer kaybını durdurmak ve ekonomik istikrarı sağlamak için büyük önem taşıyor. Uzmanların uyarıları da dikkate alınarak gerekli adımların atılması gerekiyor.

İlgili Haberler

Çanakkale’de araç sayısı dudak uçuklattı! İşte trafikteki toplam araç sayısı
16.09.2026
Gökçeada’da 3 ayda 5 ton bitkisel atık yağ geri dönüşüme kazandırıldı
16.09.2026
Çanakkale esnaf oda başkanları:"Ahilik mirası sürüyor, esnafın yükü büyüyor"
16.09.2026
Ticaret Borsası’ndan Ezine’de üye ziyaretleri
15.09.2026
Biga Belediyesi 20. Biga Fuarı’nda yerini alacak
15.09.2026
Çanakkale’de genç mühendisten 30 milyon liralık yatırım: Yüzde 70 hibe desteği aldı
15.09.2026
Turgay Kılıç; "Çanakkale'nin deniz ticaretindeki gücünü büyüteceğiz"
15.09.2026
Şadan Doğan’dan Ahilik Haftası mesajı: “Pusulamız daima Ahilik ahlakı olacak”
15.09.2026
Köyüne dönmek isteyenlere büyük destek; Başvurular başladı!
15.09.2026
Çanakkale’de 34 kırsal kalkınma projesine onay
15.09.2026
Ahilik ruhu Çanakkale’de yeniden kuşandı
14.09.2026
Çanakkale’de Üreticiye kredi yanında hibe desteği
14.09.2026
Çanakkale Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi 1. sınıf öğrencilerine kırtasiye desteği
14.09.2026
Çanakkale’de yetiştiricilere toplam 61 Milyon TL’lik destek!
13.09.2026
Çanakkale’de yakalanan devasa kılıç balığı 2 gün boyunca sergilenecek
13.09.2026
Zeytin Tutkunları Bozcaada’da Buluştu
13.09.2026