Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Ekonomi

Türk E-Ticaret devleri uluslararası arenada yeni pazarlara yöneliyor!

✍️ Haber Merkezi 📅 10 Temmuz 2023 10:40 👁️ 22 görüntüleme

Türkiye'nin E-Ticaret firmaları, WORLDEF’in Eylül ve Aralık aylarında ABD ve Dubai’de düzenleyeceği World Ecommerce Forum’da yabancı şirketlerle tanışacak. Bu ortamın kendilerini tanıtmak için harika bir fırsat olmasının yanı sıra Çin ve Amerika pazarı da orada olacak.

Türkiye’nin önde gelen birçok e-ticaret firması,WORLDEF’in Eylül ve Aralık aylarında ABD ve Dubai’de düzenleyeceği World Ecommerce Forum’da global firmalarla bir araya gelerek kendilerini tanıtma fırsatı bulacak.

WORLDEF, Türkiye’deki e-ticaret markalarını Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Dubai’de global markalarla buluşturmaya hazırlanıyor. "World Ecommerce Forum USA”, 12-13-14 Eylül 2023 tarihleri arasında New Jersey’de düzenlenecek. 5-6-7 Aralık 2023 tarihleri arasında ise, Dubai Jebel Ali’de “World Ecommerce Forum Dubai” organize edilecek. WORLDEF Başkanı Ömer Nart, ABD ve Dubai’de düzenleyecekleri global e-ticaret etkinlikleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

DÜNYANIN EN BÜYÜK İKİNCİ PAZARI AMERİKA DA ORADA

Amerika’da e-ticaret hacminin 2022 yılında 1 trilyon doları aştığını hatırlatan Ömer Nart, “Çin’den sonra dünyanın en büyük ikinci e-ticaret pazarı olan Amerika, Türk e-ticaret firmaları için büyük fırsatlar barındırıyor. Bu çerçevede Amerika e-ticaret pazarının aktörleri ile Türk firmaları buluşturmak üzere benzersiz bir etkinliğe hazırlanıyoruz. World Ecommerce Forum USA etkinliği ile Amerikalı pazaryeri satıcıları, perakendeciler ve e-ticaret markalarını Türk ürün tedarikçileri, üreticiler, servis ve hizmet sağlayıcıları ve teknoloji markaları ile buluşturacağız” dedi. Nart, ABD’li ve Türk e-ticaret markalarına B2B iş birliği imkanları sunan forumun e-ticaret girişimcilerinden üreticilere kadar Türkiye’de e-ticaret ekosistemi ile teması olan paydaşlarla çeşitli fırsatlar sunduğunu belirtti.

30 MİLYAR DOLARLIK E-TİCARET PAZARI

Dubai'de gerçekleşecek etkinlik hakkında da bilgi veren Ömer Nart, “Körfez bölgesi ve özellikle Dubai, e-ticarete büyük ilgi duyuyor. 30 milyar dolarlık bir e-ticaret pazarı her geçen yıl katlanarak büyüyor. Burada çok büyük bir fırsat var ve global e-ticaret markaları bu fırsatları değerlendirmek için Dubai özelinde Körfez bölgesine ciddi e-ticaret yatırımları yapıyor. WORLDEF olarak Türk markaların bu fırsatlardan yararlanması için Körfez bölgesinin en büyük e-ticaret etkinliklerinden birine imza atacağız” dedi. Nart, şöyle devam etti: “Türk üretici ve tedarikçilerin Dubai ve Körfez bölgesindeki e-ticaret potansiyelini keşfetmesini sağlayacak forum, Körfez bölgesinde önemli iş fırsatlarına ev sahipliği yapacak. Forumda ilk gün iş gezisi, ikinci gün Türkiye heyetine özel workshoplar olacak. İkinci ve üçüncü günlerde forum programı ve B2B e-ticaret iş birliği görüşmeleri yapılacak.”

Ömer Nart, Amerika ve Dubai’de düzenleyecekleri e-ticaret etkinliklerinde önemli e-ticaret markalarının yer alacağını da kaydetti.

GLOBAL ETKİNLİKLER DÜZENLENİYOR

E-ticaret markalarına çeşitli stratejiler ve yol haritaları sunarak, birikimlerini ve ağlarını paylaşmaları için global etkinlikler organize ettiklerini belirten Ömer Nart, “E-ticaret paydaşları arasında işbirliğine odaklanan etkinliklerimiz arasında bulunan forum, dünyanın en büyük e-ticaret etkinlikleri arasında yer alıyor. Forum, ‘E-ticaretin Davos’u’ olarak nitelendiriliyor. 8-9-10 Haziran 2023 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlediğimiz forum, ‘Avrupa’nın en büyük e-ticaret etkinliği’ olarak kayıtlara geçti" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Çanakkale’de araç sayısı dudak uçuklattı! İşte trafikteki toplam araç sayısı
16.09.2026
Gökçeada’da 3 ayda 5 ton bitkisel atık yağ geri dönüşüme kazandırıldı
16.09.2026
Çanakkale esnaf oda başkanları:"Ahilik mirası sürüyor, esnafın yükü büyüyor"
16.09.2026
Ticaret Borsası’ndan Ezine’de üye ziyaretleri
15.09.2026
Biga Belediyesi 20. Biga Fuarı’nda yerini alacak
15.09.2026
Çanakkale’de genç mühendisten 30 milyon liralık yatırım: Yüzde 70 hibe desteği aldı
15.09.2026
Turgay Kılıç; "Çanakkale'nin deniz ticaretindeki gücünü büyüteceğiz"
15.09.2026
Şadan Doğan’dan Ahilik Haftası mesajı: “Pusulamız daima Ahilik ahlakı olacak”
15.09.2026
Köyüne dönmek isteyenlere büyük destek; Başvurular başladı!
15.09.2026
Çanakkale’de 34 kırsal kalkınma projesine onay
15.09.2026
Ahilik ruhu Çanakkale’de yeniden kuşandı
14.09.2026
Çanakkale’de Üreticiye kredi yanında hibe desteği
14.09.2026
Çanakkale Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi 1. sınıf öğrencilerine kırtasiye desteği
14.09.2026
Çanakkale’de yetiştiricilere toplam 61 Milyon TL’lik destek!
13.09.2026
Çanakkale’de yakalanan devasa kılıç balığı 2 gün boyunca sergilenecek
13.09.2026
Zeytin Tutkunları Bozcaada’da Buluştu
13.09.2026