Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Ekonomi

TOKİ’den Çanakkale Dahil 45 İlde Arsa Satışı

✍️ Deniz Çetin 📅 24 Haziran 2026 11:19 👁️ 573 görüntüleme

TOKİ, aralarında Çanakkale’nin de bulunduğu 45 ilde yüzlerce arsayı satışa çıkarıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, aralarında Çanakkale’nin de bulunduğu 45 ilde arsa satışına hazırlanıyor. Açık artırmayla satışa sunulacak arsalar için yüzde 25 peşinat ve 48 ay vade imkânı sağlanacak.

Arsa sahibi olmak ya da kendi evini inşa etmek isteyenler için önemli bir satış duyurusu yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde 45 ilde bulunan arsalar açık artırma yöntemiyle satışa çıkarılacak.

Satış listesinde Çanakkale’nin de yer alması, kentte yatırım yapmayı planlayan vatandaşlar açısından dikkat çekti. Açıklanan bilgilere göre arsalar için yüzde 25 peşinat ve 48 ay taksit seçeneği sunulacak. Bazı taşınmazlarda peşin ödeme tercih eden alıcılara ise yüzde 15 indirim uygulanacak.

Çanakkale de Listede

Türkiye'nin birçok ilini kapsayan satış programında Çanakkale'nin de bulunması, özellikle konut yapmak veya uzun vadeli yatırım planlayan vatandaşların ilgisini çekiyor. Arsaların konumları ve özelliklerine ilişkin detayların açık artırma ilanlarında yer aldığı belirtildi.

Katılım Halkbank Üzerinden Yapılacak

Açık artırmaya katılmak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin, satın almak istedikleri her taşınmaz için ayrı ayrı teminat yatırmaları gerekiyor. Başvurular ve teminat işlemleri Halkbank aracılığıyla gerçekleştirilecek.

Teminat tutarları, satışa sunulan taşınmazların muhammen bedellerine göre değişiklik gösterirken, en düşük teminat bedeli 100 bin TL olarak açıklandı.

48 Aya Varan Ödeme Kolaylığı

Satışlarda yatırımcıların erişimini kolaylaştırmak amacıyla uzun vadeli ödeme modeli uygulanacak. Genel ödeme planına göre alıcılar, yüzde 25 peşinat ödeyerek kalan tutarı 48 aya kadar taksitlendirebilecek.

Çanakkale’de yatırım yapmayı düşünen vatandaşların, satışa sunulacak arsaların bulunduğu bölgeler ve ihale takvimiyle ilgili detayları takip etmeleri gerektiği belirtildi. Bu satışların, hem yatırımcılar hem de kendi konutunu yapmak isteyenler için önemli bir fırsat oluşturması bekleniyor.

İlgili Haberler

Çanakkale’de araç sayısı dudak uçuklattı! İşte trafikteki toplam araç sayısı
16.09.2026
Gökçeada’da 3 ayda 5 ton bitkisel atık yağ geri dönüşüme kazandırıldı
16.09.2026
Çanakkale esnaf oda başkanları:"Ahilik mirası sürüyor, esnafın yükü büyüyor"
16.09.2026
Ticaret Borsası’ndan Ezine’de üye ziyaretleri
15.09.2026
Biga Belediyesi 20. Biga Fuarı’nda yerini alacak
15.09.2026
Çanakkale’de genç mühendisten 30 milyon liralık yatırım: Yüzde 70 hibe desteği aldı
15.09.2026
Turgay Kılıç; "Çanakkale'nin deniz ticaretindeki gücünü büyüteceğiz"
15.09.2026
Şadan Doğan’dan Ahilik Haftası mesajı: “Pusulamız daima Ahilik ahlakı olacak”
15.09.2026
Köyüne dönmek isteyenlere büyük destek; Başvurular başladı!
15.09.2026
Çanakkale’de 34 kırsal kalkınma projesine onay
15.09.2026
Ahilik ruhu Çanakkale’de yeniden kuşandı
14.09.2026
Çanakkale’de Üreticiye kredi yanında hibe desteği
14.09.2026
Çanakkale Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi 1. sınıf öğrencilerine kırtasiye desteği
14.09.2026
Çanakkale’de yetiştiricilere toplam 61 Milyon TL’lik destek!
13.09.2026
Çanakkale’de yakalanan devasa kılıç balığı 2 gün boyunca sergilenecek
13.09.2026
Zeytin Tutkunları Bozcaada’da Buluştu
13.09.2026