Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Ekonomi

TESK'ten esnafa destek çağrısı: Uzun vadeli yapılandırma gerekli

✍️ Haber Merkezi 📅 26 Ekim 2024 12:24 👁️ 14 görüntüleme

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, artan maliyetler ve yüksek enflasyon karşısında esnafın zorlandığını belirterek, devlete olan borçlar için kapsamlı bir yapılandırmanın şart olduğunu vurguladı. Palandöken, yeni bir yapılandırmanın esnafa nefes aldıracağını ve devlet bütçesine katkı sağlayacağını ifade etti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarların karşılaştığı ekonomik zorluklara ilişkin çözüm önerilerini sundu.

Yüksek enflasyon, artan maliyetler ve finansmana erişim sıkıntısının esnafı ciddi anlamda zorladığını belirten Palandöken, devlete olan vergi, SGK prim ve diğer borçlar için uzun vadeli ve kapsamlı bir yapılandırmanın gerekliliğine dikkat çekti.

Palandöken, "Enflasyona bağlı olarak artan maliyetler, iş yeri kiraları, stopaj, akaryakıt ve enerji fiyatları gibi giderler esnafı zorluyor. Esnafımız sattığı ürünün yerine yenisini koymakta zorlanıyor. Daha önce çıkarılan yapılandırma yasaları ile esnaf ve vatandaş rahat bir nefes almıştı. Yeni bir yapılandırma ile hem devlet bütçesine gelir sağlanır hem de esnafımız rahat bir nefes alır" ifadelerini kullandı. Yüksek enflasyonun piyasaları olumsuz etkilediğini söyleyen Palandöken, "Esnafın müşteri sayısı azaldı, gelirler düştü. Ekonominin canlanması ve devletin gelirinin artması için ödenebilir taksitlerle bir yapılandırma yapılmalı. Aksi halde blokeler nedeniyle ekonomide tıkanmalar yaşanıyor" dedi.

Esnafın finansmana ulaşmasının da gittikçe zorlaştığını vurgulayan Palandöken, "Eskiden düşük faizli krediler esnafa can suyu oluyordu. Ancak artık bu krediler cazibesini kaybetti. Yapılandırma kanunun yeniden gündeme gelmesi, esnafın borçlarından kurtulmasını ve piyasaların canlanmasını sağlayacaktır" diye konuştu.

İlgili Haberler

Çanakkale’de araç sayısı dudak uçuklattı! İşte trafikteki toplam araç sayısı
16.09.2026
Gökçeada’da 3 ayda 5 ton bitkisel atık yağ geri dönüşüme kazandırıldı
16.09.2026
Çanakkale esnaf oda başkanları:"Ahilik mirası sürüyor, esnafın yükü büyüyor"
16.09.2026
Ticaret Borsası’ndan Ezine’de üye ziyaretleri
15.09.2026
Biga Belediyesi 20. Biga Fuarı’nda yerini alacak
15.09.2026
Çanakkale’de genç mühendisten 30 milyon liralık yatırım: Yüzde 70 hibe desteği aldı
15.09.2026
Turgay Kılıç; "Çanakkale'nin deniz ticaretindeki gücünü büyüteceğiz"
15.09.2026
Şadan Doğan’dan Ahilik Haftası mesajı: “Pusulamız daima Ahilik ahlakı olacak”
15.09.2026
Köyüne dönmek isteyenlere büyük destek; Başvurular başladı!
15.09.2026
Çanakkale’de 34 kırsal kalkınma projesine onay
15.09.2026
Ahilik ruhu Çanakkale’de yeniden kuşandı
14.09.2026
Çanakkale’de Üreticiye kredi yanında hibe desteği
14.09.2026
Çanakkale Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi 1. sınıf öğrencilerine kırtasiye desteği
14.09.2026
Çanakkale’de yetiştiricilere toplam 61 Milyon TL’lik destek!
13.09.2026
Çanakkale’de yakalanan devasa kılıç balığı 2 gün boyunca sergilenecek
13.09.2026
Zeytin Tutkunları Bozcaada’da Buluştu
13.09.2026